Data actualizării:
Data publicării:

”Rusia este o țară mult mai liberă decât Ucraina pe care o susțineți” afirmă Markov: Sprijinul nu este pentru Putin personal

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fostul purtător de cuvânt public al lui Vladimir Putin l-a comparat pe președinte cu Winston Churchill după victoria sa în alegeri  într-un interviu.

Serghei Markov a recunoscut că Putin este "mai puțin popular decât aceste cifre", președintele obținând 87% din voturi, dar a spus că ideea pe care o întruchipează este populară în Rusia.

În timp ce alegerile sunt considerate pe scară largă ca fiind un simulacru, Markov a declarat că alegătorii susțin "ideea" că Rusia ar trebui să se protejeze de Occident.

"Noi considerăm acest război [din Ucraina] ca fiind o coaliție occidentală gravă împotriva Rusiei", a spus el, apoi a comparat apoi sprijinul pentru Putin cu "sprijinul britanicilor pentru Churchill împotriva lui Adolf Hitler". "Acest sprijin pentru Putin nu este pentru el personal", a adăugat Markov.

Navalnîi "agent al Occidentului"

El a respins acuzațiile potrivit cărora Putin nu s-a confruntat cu o opoziție credibilă în alegeri. Apoi, Markov a negat ipoteza potrivit căreia Alexei Navalnîi a fost un "agent" al Occidentului.

Mulți din Occident îl acuză pe Putin că se află în spatele morții lui Navalnîi în închisoare - lucru pe care Kremlinul îl neagă - iar Markov a declarat că acesta a murit "spre regretul meu".

"Dar, de fapt, [el] era o figură artificială, era agentul vostru, de aceea vorbiți despre el", a spus el.

"A fost popular acum 15 ani, dar s-a sinucis din punct de vedere politic când nu a recunoscut Crimeea", a mai adăugat fostul purtător de cuvânt al lui Putin.

"Mass-media liberă"

Întrebat de ce, dacă Putin este atât de popular, se teme de un adversar autentic, Markov a afirmat că rușii sunt liberi să protesteze împotriva sa.

"Presa rusă este destul de liberă, s-ar putea să nu aveți încredere în mine", a spus el, în ciuda faptului că Rusia ocupă locul 164 din 180 de țări în clasamentul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere.

"Au existat proteste anti-Putin... dar nu vă puteți imagina acest lucru în Ucraina", spune Markov.

El a adăugat: "Asta arată foarte bine că Rusia este o țară liberă, mult mai liberă decât Ucraina [pe care] o susțineți", conform interviului realizat de Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel