Data actualizării:
Data publicării:

Rusia dezvoltă o armă nucleară spațială pentru a ținti sateliții SUA, stârnind îngrijorări în materie de securitate

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Congresmanul republican Mike Turner nu a oferit detalii despre natura amenințării.

Arma nu este încă operațională, dar ar putea pune în pericol rețeaua vitală de sateliți a SUA, conform NBC News.

Acest lucru l-a determinat pe șeful Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților a SUA să ceară președintelui Joe Biden să declasifice informații despre "o amenințare gravă la adresa securității naționale".

Congresmanul republican Mike Turner nu a oferit detalii despre natura amenințării.

Sateliții americani transmit miliarde de octeți de date în fiecare oră și servesc ca o coloană vertebrală crucială pentru comunicațiile civile, navigația, operațiunile militare și colectarea de informații ale SUA.

Un consilier, care a vorbit sub protecția anonimatului din cauza sensibilității subiectului, a declarat că nu este încă clar dacă arma rusă are capacitate nucleară, dar a precizat că aceasta este temerea.

Oficialii Casei Albe au recunoscut că problema este "serioasă", dar că există modalități de a "stopa" amenințarea fără a declanșa panică în masă.

Mai mulți politicieni importanți, inclusiv președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, au avertizat împotriva alarmării excesive a americanilor.

Informația este "semnificativă", dar "nu este un motiv de panică"

Turner a trimis miercuri un e-mail membrilor Congresului, în care spunea că a "identificat o chestiune urgentă în ceea ce privește o capacitate militară străină destabilizatoare" care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie politică din Congres.

El i-a încurajat să vină într-o zonă securizată pentru a examina informațiile.

Turner a fost o voce pentru o securitate națională mai puternică a SUA, ceea ce l-a pus în contradicție cu unii colegi republicani care favorizează o abordare mai izolaționistă.

El a cerut reînnoirea unui instrument cheie de supraveghere a guvernului american, în timp ce unii colegi republicani și democrați liberali au ridicat obiecții privind protecția vieții private.

De asemenea, el susține continuarea ajutorului militar american pentru Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei, într-un moment în care finanțarea rămâne incertă din cauza opoziției din Camera condusă de republicani.

Congresmanul democrat Jim Himes, membru principal al Comisiei pentru informații, a declarat într-un comunicat că informațiile clasificate sunt "semnificative", dar "nu reprezintă un motiv de panică", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel