Rusia, despre negocieri cu Ucraina: Sub nicio formă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Rusia spune că nu au loc discuții de pace cu Ucraina.

Rusia spune că nu au loc discuții de pace cu Ucraina, „sub nicio formă”, pentru că „Ucraina s-a retras din proces”.

Rusia și Ucraina nu poartă discuții „sub nicio formă”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Andrei Rudenko, pentru Interfax, agenție citată de Sky News.„Nu, negocierile nu au loc”, a spus acesta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat anterior, pentru BBC, că înțelege necesitatea dialogului cu Rusia și că, din partea lor, „nu toate punțile diplomatice au fost arse".

Forţele aeriene ale SUA au efectuat cu succes un test cu rachetă hipersonică, care a atins de cinci ori viteza sunetului. Premieră mondială

Forţele aeriene ale SUA au efectuat cu succes un test cu rachetă hipersonică, care a atins de cinci ori viteza sunetului.

Forţele aeriene ale SUA au declarat luni că au efectuat cu succes un test cu rachetă hipersonică, care a atins de cinci ori viteza sunetului, relatează Reuters şi EFE.

Testul a fost efectuat de fapt sâmbătă la baza Edwards, în statul California, a detaliat armata aerului americană într-un comunicat.

Mai precis, un bombardier supersonic 'B-52 Stratofortress', fabricat de Boeing, a reuşit să lanseze cu succes o rachetă hipersonică 'AGM-183 ARRW', concepută să atingă o viteză mai mare de 24.695 km pe oră.

După separarea de avion, propulsorul ARRW s-a aprins şi a ars o durată stabilită dinainte, conferind rachetei o viteză de cinci ori mai mari decât viteza sunetului, menţionează documentul.

Este prima data când SUA testează cu succes o rachetă hipersonică, a declarat într-un comunicat locotenent-colonelul Michael Jungquist, care conduce unul dintre programele de dezvoltare a unor astfel de arme, potrivit EFE.

"Echipa noastră foarte calificată a făcut istorie cu aceasta primă armă hipersonică lansată din aer. Facem tot ce putem pentru a pregăti această armă revoluţionară pentru câmpul de luptă cât mai curând posibil", a spus Jungquist.

La ora actuală, SUA sunt angajate într-o cursă cu Rusia şi China în ceea ce priveşte dezvoltarea armelor hipersonice, ale căror viteză şi manevrabilitate le fac dificil de urmărit şi de interceptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel