Data publicării:

Rusia: Danemarca „escalează conflictul” prin trimiterea de avioane Ucrainei

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Federația Rusă a reacționat puternic, după ce Danemarca a luat decizia să trimită avioane F-16 în Ucraina.

Ministrul danez al apărării a confirmat că Ucraina va putea folosi avioanele de luptă F-16 promise din Danemarca doar pe teritoriul ucrainean, conform Sky News.

„Donăm arme cu condiția ca acestea să fie folosite pentru a alunga inamicul de pe teritoriul Ucrainei. Și nu mai departe de atât”, a spus Jakob Ellemann-Jensen.

„Acestea sunt condițiile, fie că este vorba de tancuri, avioane de luptă sau altceva”, a spus el.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca, Vladimir Barbin, a numit decizia „o escaladare”.

„Faptul că Danemarca a decis acum să doneze aeronave F-16 Ucrainei duce la o escaladare a conflictului”, a declarat el agenției de presă Ritzau.

„Ascunzându-se în spatele unei premise conform căreia Ucraina însăși trebuie să determine condițiile pentru pace, Danemarca caută prin acțiunile și cuvintele sale să nu lase Ucrainei altă opțiune decât să continue confruntarea militară cu Rusia”, a adăugat ambasadorul.

Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentului danez în această dimineață, după vestea că autoritățile de la Copenhaga a fost de acord să furnizeze Kievului un număr de avioane de luptă F-16.

Președintele Zelenski i-a mulțumit omologului său danez, Mette Frederiksen, și Danemarcei pentru sprijinul acordat.

„Dragi locuitori ai Danemarcei! Ucraina a crezut în voi când a început această invazie rusă. Și vă mulțumesc că ați avut încredere în noi", a spus el pe X (fostul Twitter).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel