Rusia cere Washingtonului să își ducă armele nucleare înapoi pe teritoriul SUA: ”Armele noastre sunt în Rusia și nu reprezintă o amenințare pentru SUA”
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a cerut Washingtonului să returneze în SUA armele nucleare pe care le-a desfășurat în alte țări.
”În aceste vremuri de tensiuni și riscuri crescute, statele nucleare au o responsabilitate specială de a preveni escaladarea. Acestea fiind spuse, fac apel din nou la Washington să returneze toate armele nucleare desfășurate în străinătate înapoi pe teritoriul său național, să elimine infrastructura de peste mări pentru stocarea lor și întreținere și să renunțe la practica de simulare a utilizării unor astfel de arme care implică trupe din țări non-nucleare, ca parte a ”misiunilor nucleare comune” ale NATO, care contravin principiilor de bază ale Tratatului de neproliferare”, a spus reprezentantul rus comentând un articol Politico care spune că SUA ar accelera planurile de a stoca bombe gravitaționale B61-12 actualizate aruncate în aer în Europa, scrie publicația TASS.
”Oficialii administrației se referă în mod tradițional la aceste arme ca fiind tactice și susțin că arsenalul de arme similare al Rusiei este de câteva ori mai mare decât cel din SUA. Cu toate acestea, ei nu dezvăluie faptul că toate armele noastre nucleare tactice sunt stocate în instalații centralizate din Rusia și nu pot reprezenta o amenințare pentru Statele Unite”, a subliniat Antonov.
”În ceea ce privește bombele aruncate aerian din SUA, acestea sunt dislocate în țările europene cu timpi scurti de zbor până la granița Rusiei. Acesta este motivul pentru care bombele B61-12 au o importanță strategică în ciuda capacității lor limitate”, a menționat el.
”Mai mult, Forțele Armate ale SUA, împreună cu partenerii NATO, desfășoară regulat exerciții de exersare a folosirii acestor arme. O astfel de pregătire are loc în prezent în cadrul exercițiului Steadfast Noon. Conducerea Alianței Nord-Atlantice susține că activitatea nu este vizată împotriva Rusiei. Întrebarea este atunci împotriva cui alianța practică folosirea armelor nucleare, dacă țara noastră este descrisă drept ”amenințarea cea mai semnificativă și directă” la adresa securității în conceptul său strategic?” a adăugat ambasadorul rus.
Vladimir Putin, ultimele declarații: ”Cel care seamănă vânt, va culege furtună”. Omenirea are acum două opțiuni
Potrivit publicației Almayadeen, președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că ”nu există deloc stabilitate în relațiile cu Occidentul astăzi, deoarece deseori resping documentele deja semnate”.
"Astăzi spun una și mâine alta. Semnează documente și mâine le resping. Ei fac tot ce vor. Nu există stabilitate în nimic. Este complet neclar ce documente să semneze, despre ce să vorbească și la ce să spere”, a spus Putin la o sesiune plenară a think tank-ului Valdai Discution Club de la Moscova.
Președintele a mai spus că aspirația arogantă de a conduce lumea și, de fapt, de a dicta sau păstra conducerea după dictat, are ca rezultat declinul autorității internaționale a liderilor occidentali, inclusiv a Statelor Unite, și la creșterea neîncrederii în capacitatea de a negocia.
Putin a cerut schimbarea structurii Națiunilor Unite și a Consiliului de Securitate al ONU pentru a reflecta diversitatea lumii
”În acest sens, poate că ar trebui să luăm în considerare că structura Națiunilor Unite, inclusiv Consiliul de Securitate al acestuia, ar trebui să reflecte într-o mai mare măsură diversitatea regiunilor lumii, deoarece lumea va depinde mult mai mult de Asia, Africa și America Latină decât se crede în mod obișnuit astăzi, iar această creștere a influenței lor este cu siguranță pozitivă”, a spus Putin în sesiunea plenară de la Moscova. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News