Rusia cere forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia cere forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea / Foto: Pixabay
Rusia cere forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea / Foto: Pixabay
Rusia cere trupelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea.

Armata Rusiei a cerut din nou forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea, transmite Agerpres, citând dpa. Într-o declaraţie, generalul-maior Mihail Mizinţev afirmă că, luând în considerare situaţia catastrofală de la oţelăria Azovstal, luptătorilor ucraineni şi "mercenarilor străini" aflaţi în captivitate li se propune să înceteze ostilităţile şi să depună armele duminică, începând cu ora 6:00 (03:00 GMT).

"Toţi cei care depun armele au viaţa garantată", a spus Mizinţev.

Potrivit informaţiilor autorităţilor ruse, toţi luptătorii ucraineni rămaşi în Mariupol sunt baricadaţi în acest moment în oţelăria Azovstal.

Într-o prezentare a etapelor modului în care va funcţiona capitularea, Mizinţev a spus că începând cu ora 6 dimineaţa partea rusă va urma să ridice steagurile roşii, iar partea ucraineană să ridice steagurile albe "în jurul perimetrului Azovstal" în semn de respectare a încetării focului.

Mizințev, declarații halucinante: Manipulatorii voştri vă forţează să luptaţi pentru ideile nazismului



După confirmarea pregătirii de predare pe canalele de comunicare stabilite anterior, între orele 6:00 şi 13:00 tuturor unităţilor ucrainene li se va permite să se retragă din zonă "fără arme sau muniţie".

Mizinţev a cerut, de asemenea, tuturor forţelor ucrainene să depună armele, avertizându-i să nu "îşi testeze soarta ca în tragedia de la Mariupol, ci să luaţi singura decizie corectă de a înceta ostilităţile şi de a depune armele acum, oriunde "manipulatorii" voştri vă forţează să luptaţi pentru ideile nazismului".

Generalul-maior Mihail Mizinţev a promis respectarea "tuturor normelor Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război". 

Zelenski, avertisment pentru Putin: Vor pune capăt oricăror negocieri de pace

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a avertizat sâmbătă că "eliminarea" ultimilor soldaţi ucraineni rămaşi în oraşul-port asediat Mariupol de către forţele ruse "ar pune capăt oricăror negocieri de pace" cu Moscova, informează France Presse, transmite Agerpres.

"Eliminând militarii noştri, oamenii noştri (la Mariupol) vor pune capăt oricăror negocieri" de pace dintre Rusia şi Ucraina, a declarat Zelenski în remarci reproduse de website-ul de ştiri Ukrainska Pravda, avertizând că cele două părţi se vor găsi atunci în "impas".

În ceea ce priveşte bilanţul uman, "Mariupol ar putea fi de zece ori mai mare decât Borodianka", un orăşel ucrainean de lângă Kiev, distrus după ce a fost bombardat şi scenă a presupuselor abuzuri în timp ce a fost ocupat de soldaţii ruşi, a acuzat Zelenski. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel