Rusia, avertisment către Marea Britanie: Se joacă cu focul
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Rusia a transmis un avertisment  către Marea Britanie la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite că se "joacă cu focul" prin acuzarea Moscovei că ar fi reponsabilă pentru atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion Serghei Skripal, relatează  Reuters.

"Le-am transmis colegilor britanici că se joacă cu focul şi că vor regreta", a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, în cadrul reuniunii celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

"Novichok nu este inventat de Rusia, în pofida numelui de origine rusă", a adăugat acesta.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică, iar Serghei Skripal se află în stare gravă.

SUA, Canada, Australia şi 17 state membre ale Uniunii Europene au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova. Ca răspuns, autorităţile de la Moscova au luat măsuri similare, respingând toate acuzaţiile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel