Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Rusia ar putea reveni în Tratatul "Cer Deschis", dacă Statele Unite fac acelaşi lucru

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Administraţia Vladimir Putin a semnalat, marţi, că Rusia ar putea reveni în Tratatul „Cer Deschis”, privind transparenţa militară, dacă Statele Unite fac acelaşi lucru.

„Noi lăsăm uşa deschisă. Dar colegii noştri de la Washington şi din alte capitale ale ţărilor NATO trebuie să înţeleagă că nu vom aştepta la infinit", a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, conform agenţiei RIA Novosti şi Le Figaro.

„Procedura de retragere a Rusiei din Tratatul Ceruri Deschise este în curs şi va fi definitivată dacă Statele Unite nu ne informează că revin la dispoziţiile acordului", a subliniat Serghei Ribakov.

În ultimele săptămâni, Administraţia Joseph Biden a semnalat disponibilitatea revenirii Statelor Unite în diverse acorduri internaţionale. Washingtonul şi Moscova au acceptat prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armelor Strategice (Noul START).

Rusia a anunţat pe 15 ianuarie iniţierea procedurilor interne pentru retragerea din Tratatul „Cer Deschis" („Open Skies"), ca reacţie la decizia similară a Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel