Rusia anunță exerciții tactice în Belarus
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia anunță exerciții tactice în Belarus / Foto: Pexels
Rusia anunță exerciții tactice în Belarus / Foto: Pexels
Rusia anunță că va desfășura exerciții tactice în Belarus.

Armata rusă, sosită în Belarus ca parte a creării unei grupări regionale de trupe, va efectua exerciții tactice de batalion, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

"Caracterizarea finală a capacității de luptă și a pregătirii de luptă a unităților va fi dată de comandament în etapa finală de coordonare - după ce au fost efectuate exercițiile tactice de batalion", se arată într-un comunicat al departamentului militar.

Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă de la terenurile de antrenament din Belarus "continuă cursul de antrenament intensiv de luptă".

"Cursurile de pregătire de luptă și coordonare de luptă a unităților din Districtul Militar de Vest se țin ziua și noaptea", se arată în raport.

"Ritmul de coordonare a luptei personalului militar rus al grupării regionale de forțe din Belarus este ridicat", a spus armata.

9.000 de militari ruși se află în Belarus



În noiembrie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat despre pregătirea tancurilor rusești, artileriști, unități de comunicații, război electronic, ingineri și un detașament medical cu destinație specială din Districtul Militar de Vest la terenurile de antrenament din Belarus.

Anterior, Ministerul Apărării din Belarus a raportat că până la 9.000 de militari ruși și câteva sute de vehicule blindate vor ajunge în republică pentru a crea un grup comun de trupe.

VEZI ȘI: Cine este noul ministru de Externe al Belarusului, omul școlit în subordinea MAE austriac

Lukașenko: Un singur grup, o singură armată

La 10 octombrie, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu președintele rus Vladimir Putin despre desfășurarea unui grup regional comun de trupe "în legătură cu agravarea granițelor de vest ale statului Uniunii".

Pe 3 decembrie, la o întâlnire la Minsk cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, președintele Belarusului a spus că Forțele Armate ale Republicii și Rusia sunt antrenate pentru a respinge posibile agresiuni din exterior "ca un singur grup, o singură armată".

VEZI ȘI: Pedeapsă cu moartea pentru oficialii și militarii din Belarus. Ce nu li se va ierta

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat capturarea satului Yakovlevka din Donețk

Armata rusă a preluat controlul asupra satului Yakovlevka din așa-zisa Republică Populară Donețk și își finalizează "curățarea" trupelor ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

"În direcția Donețk, ca urmare a acțiunilor ofensive ale unităților ruse, așezarea Yakovlevka a Republicii Populare Donețk a fost luată sub control. În prezent, este curățată de rămășițele trupelor ucrainene", a declarat Konașenkov într-un briefing.

Potrivit acestuia, în zonele așezărilor Podgorodnoye, Kleshchievka, Kurdyumovka (DPR), armata ucraineană a încercat să recupereze pozițiile pierdute prin contraatacuri, dar au fost alungate înapoi la pozițiile inițiale ca urmare a loviturilor de artilerie și a acțiunilor ruse. 

"Peste 40 de militari ucraineni, două vehicule blindate de luptă și trei vehicule au fost distruse", a spus Konașenkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel