Urmărește emisiunea live
Rusia anunță că este gata să vândă petrol "țărilor prietene" la orice preț
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pixabay, de drpepperscott230
Foto: Pixabay, de drpepperscott230
Rusia susține că este gata să vândă petrol "țărilor prietene" la orice preț.

Rusia este pregătită să vândă petrol și produse petroliere țărilor prietene în orice interval de preț, a declarat ministrul Energiei, Nikolai Shulginov, într-un interviu pentru ziarul Izvestiya, scrie Interfax.

Comentând posibilitatea creșterii prețurilor din cauza unei posibile interdicții de cumpărare a petrolului rusesc, Shulginov a remarcat că acum este dificil de prognozat, „mai ales având în vedere comportamentul neconstructiv al politicienilor occidentali în raport cu această situație”.

"Cred că toate companiile internaționale care se ocupă de previziuni le vor revizui în general, pentru că au fost făcute pe baza altor premise. Nimeni nu a mai ținut cont de schimbarea situației geopolitice și economice. Prețurile petrolului în intervalul de 80-150 de dolari pe baril sunt, în principiu, posibile Dar sarcina noastră nu este să ghicim cât va costa petrolul, ci să asigurăm funcționarea industriei petroliere. Suntem gata să vindem petrol și produse petroliere țărilor prietene cu orice preț.”, a spus el.

Investitorii străini fug din Rusia

Nikolai Shulginov a mai susținut că ieșirea "jucătorilor" străini din capitalul social al „companiilor petroliere și energetice” rusești poate fi numită deocamdată „ipotetică”.

"Acum lucrăm la diverse opțiuni, pentru că companiile nu vor ieși așa simplu, ci trebuie să găsească un cumpărător. Unii jucători străini spun că nu se vor angaja în noi proiecte de investiții, ci vor continua să implementeze proiecte de investiții existente. Sarcina noastră este să monitorizăm această situație și să controlăm păstrarea locurilor de muncă în întreprinderi”, a spus Shulginov.

"Putem face doar prognoze, dar nu aș prezice acum cât de mult vor scădea investițiile. Lucrăm să evaluăm situația și să ieșim demn din ea", a adăugat ministrul.

Sancțiunile îi lasă pe ruși fără echipamentele necesare în diferite domenii



Shulginov a mai spus că pentru diferite echipamente din domeniul energiei, gradul de înlocuire a importurilor este diferit.

„Nu vedem încă probleme în industria energiei electrice. În ceea ce privește rafinarea petrolului, producția de petrol, există componente, segmente și echipamente separate, dar cred că, pe baza capacității de a căuta echipamente alternative de la alți furnizori, complexul de combustibil și energie va face față situației”, a adăugat Shulginov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel