Rusia anunță că a capturat Bohdanivka, după săptămâni de incertitudine
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Captură foto Facebook Romanian Battlegroup Getica
Captură foto Facebook Romanian Battlegroup Getica
Rusia anunță că forțele sale armate au preluat controlul asupra așezării Bohdanivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei. 

Controlul orașului Bohdanivka, situat chiar la vest de orașul Bakhmut deținut tot de ruși, a fost pus la îndoială în ultima perioadă, relatează Reuters. 

Statul Major al Forțelor Armate ucrainene, în raportul său de duminică seara, a menționat Bohdanivka ca fiind unul dintr-o serie de localități în care a spus că forțele ucrainene au respins 13 atacuri inamice. Dar nu a oferit detalii specifice.

Ministerul ucrainean al Apărării a negat săptămâna trecută că Rusia a capturat toată Bohdanivka, recunoscând în același timp că a pierdut unele poziții în satul din estul regiunii Donețk.

Bătălia pentru Chasiv Yar

Surse neoficiale ucrainene au sugerat că Bohdanivka este în mâinile Rusiei, pe baza imaginilor video ale satului și orașului Chasiv Yar, la sud-vest.

Ucraina și-a concentrat atenția asupra apărării lui Chasiv Yar, descriindu-l ca pe un post important pentru a împiedica rușii să avanseze spre vest prin regiunea Donețk până la orașele Kramatorsk și Sloviansk.

Maksym Zhorin, un comandant de pe linia frontului în zonă, a declarat duminică la televiziunea națională că toate pozițiile din jurul Chasiv Yar sunt sub control deplin ucrainean.

Bakhmut a fost capturat de trupele ruse în mai 2023, după luni de lupte aprige care au distrus ceea ce a fost cândva un oraș de aproximativ 70.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel