Rusia, amenințări la adresa Occidentului. Spun că Europa "va dispărea" într-o apocalipsă nucleară, dacă va da rachete Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia, amenințări la adresa Occidentului. Spun că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă va da rachete Ucrainei / Foto: Duma.gov.ro
Rusia, amenințări la adresa Occidentului. Spun că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă va da rachete Ucrainei / Foto: Duma.gov.ro
Rusia lansează noi amenințări la adresa țărilor din Occident.

Rusia amenință că Europa "va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va livra rachete Ucrainei, scrie Daily Mail. Mesajul a fost lansat de Viacheslav Volodin, șeful Dumei de Stat, care a atacat după ce fostul ministru de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski a spus că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme Kievului pentru a se apăra de invadatorii ruși. În plus, Sikorski a susținut că Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind asigurările de securitate din 1994, care justifică livrarea occidentală de arme nucleare.

Sikorski a spus, pentru postul de televiziune ucrainean Espreso TV, că armele i-ar "oferi Ucrainei oportunitatea de a își apăra independența”, în contextul în care Ucraina a renunțat la toate armele sale nucleare de la căderea Uniunii Sovietice prin Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare.

Volodin: Conflict nuclear în centrul Europei. Vor înceta să existe

Viacheslav Volodin s-a arătat revoltat și a comentat declarațiile lui Radoslaw Sikorski.

„Cu asemenea reprezentanți, europenii vor avea probleme mult mai serioase decât acelea pe care le-au avut în ultima vreme: refugiați, inflație record, criză energetică.”, a spus acesta.

„Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să existe, precum și Europa,” a spus Volodin.

„Sikorski și cei ca el sunt motivul pentru care Ucraina trebuie nu doar să fie eliberată de ideologia nazistă, dar și să fie demilitarizată, asigurând statutul de țară fără arme nucleare,” a mai spus șeful Dumei de Stat.

Ucraina cere mai multe arme pentru a se apăra

Ucraina a făcut apel pentru mai multe arme, dar Occidentul a fost reticent pe fondul avertismentelor Rusiei și al războiului de uzură din Donbas. Țara are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, a declarat luni consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak. Moscova a emis cel mai recent raport, afirmând că a distrus arme și echipamente americane și europene.

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachete aeriene de înaltă precizie au lovit în apropierea gării din Udachne, la nord-vest de Doneţk, lovind echipamentele care fuseseră livrate forţelor ucrainene. Ministerul de Interne al Ucrainei, pe Telegram, a declarat că Udachne a fost lovit de ruși în noaptea de duminică spre luni, fără a menționa dacă au fost distruse arme.

"Îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi". Medvedev îi avertizează pe liderii occidentali: Călăreţii Apocalipsei sunt pe drum

Avertismentul lui Voodin vine după ce fostul preşedinte rus şi aliat-cheie al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a avertizat liderii occidentali într-un mesaj despre războiul din Ucraina: "Călăreţii Apocalipsei sunt pe drum". Medvedev spune că Moscova va ataca oraşe din vest, lângă UE, dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA pentru a ataca Rusia. Săptămâna trecută a scris despre Ucraina şi aliaţii săi: "Sunt adesea întrebat de ce postările mele de pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi", informează RADOR.

"Sunt adeseori întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi", susţine în mesajul său Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. "Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară", a afirmat fostul lider. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel