Rusia amenință Grecia: Va fi urmărit și distrus!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rusia amenință Grecia: Va fi urmărit și distrus! / Foto Pexels
Rusia amenință Grecia: Va fi urmărit și distrus! / Foto Pexels
Dacă Grecia va livra arme Ucrainei, respectiv a unor sisteme de apărare aeriană S-300 de fabricaţie rusească ar reprezenta o încălcare flagrantă a acordurilor dintre Moscova şi Atena. Mai mult, orice echipament militar trimis în Ucraina va fi "urmărit şi distrus" de Rusia, a avertizat purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova.

"Considerăm planurile provocatoare de a furniza regimului de la Kiev S-300 şi alte sisteme de apărare aeriană ruso-sovietice ca fiind în mod deschis ostile Rusiei", a subliniat ea, potrivit site-ului de informaţii rbc.ru.

Conform lui Zaharova, astfel de livrări vor reprezenta o încălcare flagrantă a prevederilor acordurilor interguvernamentale ruso-elene cu privire la cooperarea militaro-tehnică din data de 30 octombrie 1995 şi furnizarea de produse militare din 3 decembrie 2013, care interzic Atenei să reexporte echipamente militare furnizate de Rusia către o terţă parte fără coordonare cu Moscova.

"În sfârşit, nimeni nu ar trebui să se îndoiască că toate echipamentele militare trimise Kievului vor fi urmărite şi distruse de forţele armate ale Federaţiei Ruse. Deşi nu este prea târziu, puteţi abandona aceste planuri periculoase", a mai declarat reprezentanta Ministerului de Externe de la Moscova.

Ministrul grec al apărării Nikos Panagiotopoulos a transmis anterior disponibilitatea ţării sale de a furniza Ucrainei sisteme S-300 ruseşti, însă numai dacă SUA vor instala sisteme antirachetă Patriot în Insula Creta.

Panagiotopoulos a precizat că ar putea fi vorba şi despre înlocuirea altor sisteme mai vechi de apărare antiaeriană de producţie rusească pe care SUA ar dori să le trimită în Ucraina. Ediţia Pronews.gr a scris că cuvintele sale înseamnă oportunitatea de a trimite Tor-M1, precum şi Osa-AKM Kievului în schimbul sistemelor americane, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel