Data publicării:

Rusia amenință direct România: Trimiterea avioanelor F-16 va atrage țara noastră în conflict

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri" / Foto: Pixabay
Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri" / Foto: Pixabay
România, Polonia și Slovacia ar putea fi folosite ca baze aeriene pentru avioanele F-16. Șeful grupului diplomatic rus amenință cu implicarea României în conflictul din Ucraina.

Cu ocazia negocierilor de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov a făcut mai multe declarații ce privesc atât Polonia și Slovacia, dar și România. Țara noastră este vizată de mesajul trimisului rus care face amenințări grave. 

Este știut faptul că țările NATO învecinate cu Ucraina, care se află în conflict deschis cu Federația Rusă de aproape doi ani, fac tot posibilul pentru a susține țara supusă unei „operațiuni militare speciale” care a costat zeci de mii de vieți ucrainene până acum.

De asemenea, este constatat faptul că Ungaria nu este menționată în discursul diplomatului rus, țară al cărei conducător se lăuda cu „pilele” pe care le are la Moscova direct în biroul lui Putin.

România, Polonia și Slovacia pot fi folosite ca baze aeriene pentru mai multe avioane de vânătoare F-16. Această posibilitate este dată de distrugerea infrastructurii aeriene din Ucraina, aceste locații fiind în primul rând vizate de către armata rusă care a produs pagube considerabile în rândul acestora.

Astfel, pentru operațiunile militare ucrainene, avioanele pot decola din cele trei țări și opera în misiunile lor de peste granițe, ulterior întorcându-se la bazele stabilite.

În cele din urmă, diplomatul rus a atras atenția acestui fapt, spunând că operațiunile avioanelor menționate sunt o amenințare directă la securitatea Rusiei.

Avertismentul Rusiei pentru România

„Avertizăm cu tărie că folosirea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor țări membre NATO va fi considerată de Moscova drept participarea lor la conflictul din Ucraina și va forța Rusia să ia măsuri de răspuns” – a spus diplomatul rus în discursul său la cea de-a 1065-a reuniune plenară a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității.

De asemenea, continuând declarațiile, diplomatul a mai precizat că NATO generează „probleme de securitate” pe flancul vestic al Rusiei.

„Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulărilor despre orientarea exclusiv defensivă a doctrinelor militare” – a declarat Gavrilov.

În cele din urmă, diplomatul rus a mai declarat că orientarea politică a Occidentului, inclusiv a României, „consacră pretenții de dominație globală și regională, care sunt planificate a fi obţinute folosind forța militară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel