Rusia, acuzată că aduce migranți la granița cu Finlanda pentru a provoca o criză. Reacția Kremlinului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Freepik @Jyoti01
FOTO: Freepik @Jyoti01
Kremlinul a reacționat, după ce Rusia a fost acuzată că aduce migranți la granița finlandeză pentru a provoca o criză.

Kremlinul a numit inacceptabile acuzațiile potrivit cărora polițiștii de frontieră ruși aduc migranți la granița finlandeză pentru a provoca o criză, scrie Interfax.

"În acest caz, nu aș comenta. Nu acceptăm astfel de acuzații", a declarat reporterilor secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare corespunzătoare.

Potrivit acestuia, "trecerile de frontieră sunt folosite de cei care au dreptul legal de a face acest lucru și, în acest sens, polițiștii noștri de frontieră respectă pe deplin toate instrucțiunile lor oficiale".

"Și dacă încearcă să găsească niște motive exagerate, atunci din nou nu acceptăm astfel de acuzații împotriva noastră", a spus el.

Finlanda ar putea închide punctele de control de la granița terestră cu Rusia Kremlinul a comentat, de asemenea, rapoartele autorităților finlandeze conform cărora s-a luat decizia de a închide punctele de control de la granița terestră cu Rusia în zilele următoare.

"Acest lucru nu provoacă decât un regret profund, pentru că am avut relații de lungă durată, foarte bune cu Finlanda, pragmatice, bazate pe respect reciproc. Și, bineînțeles, regretăm că aceste relații au fost înlocuite cu o poziție atât de exclusiv rusofobă, la care au ajuns să adere liderii acestei țări", a mai declarat luni secretarul de presă al președintelui rus.

În același timp, Peskov a mai afirmat că "e puțin probabil să putem influența decizia autorităților finlandeze acum, pentru că nu există dialog ca atare și nu este vina noastră - nu noi am fost inițiatorii ruperii dialogului".

Anterior, guvernul finlandez a decis să închidă punctele de trecere de la granița cu Rusia în noaptea de 18 noiembrie în sud-estul țării - Vaalimaa, Nuijamaa, Niirala și Imatra. Oficialii au explicat acest lucru prin incapacitatea de a accepta migranți ilegali care încearcă să intre în Finlanda prin Rusia și și-au exprimat, de asemenea, suspiciunile legate de faptul că afluxul de imigranți ilegali ar fi fost controlat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?