Data publicării:

Rusia acuză SUA că intenționează să amplaseze bombe nucleare în Marea Britanie, într-un "cerc nesfârșit de escaladare"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Rusia a acuzat SUA de escaladarea conflictului din Ucraina.

Rusia a acuzat SUA că plănuiește să amplaseze arme nucleare în Marea Britanie, ca parte a unui "cerc nesfârșit de escaladare".

Cercetătorii de la Federația Oamenilor de Știință Americani (FAS) susțin că RAF Lakenheath, o bază aeriană din Suffolk, este în curs de renovare pentru a depozita arme americane, însă nici Marea Britanie, nici SUA nu au confirmat informațiile.

Adjunctul ministrului de externe Serghei Ryabkov, care se ocupă de controlul armelor, a declarat că acest lucru nu va fi un factor de descurajare pentru Rusia.

"Dacă ei cred că reintroducerea armelor nucleare în Marea Britanie este un factor de descurajare pentru Rusia, atunci se înșeală", a declarat el pentru Russia Today.

Vladimir Putin a declarat anul trecut că Moscova a transferat unele arme nucleare tactice în Belarus

"Îi îndemnăm să oprească... acest cerc nesfârșit de escaladare", a mai completat Ryabkov.

Cinci țări NATO - Belgia, Germania, Italia, Olanda și Turcia - găzduiesc în total aproximativ 100 de arme nucleare tactice americane în șase baze, potrivit FAS.

În comentarii separate, Ryabkov a spus că Rusia nu va desfășura arme nucleare în străinătate dincolo de Belarus.

Vladimir Putin a declarat anul trecut că Moscova a transferat unele arme nucleare tactice vecinului său, dar FAS a afirmat că nu există dovezi concludente în acest sens.

"Desfășurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului a fost efectuată pentru a contracara activitățile din ce în ce mai agresive și amenințătoare ale Alianței Nord-Atlantice conduse de Statele Unite", a declarat Ryabkov, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel