Rusia a testat o nouă rachetă balistică. Radu Tudor: Nimeni nu vrea să invadeze Federaţia Rusă. Ameninţări doar în închipuirea lui Putin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Jeckson White, de la Pexels
Fotografie creată de Jeckson White, de la Pexels
Rusia a anunţat că şi-a testat noua rachetă balistică intercontinentală SARMAT. Despre aceasta, Vladimir Putin spune că le va da de gândit duşmanilor Moscovei. 

Lui Vladimir Putin i s-a transmis că racheta a fost lansată din nord-vestul ţării, din Plesetsk, şi a lovit ţinte aflate în peninsula Kamceatka, în estul Rusiei. 

"Noile rachete au caracteristici tactice şi tehnice de ultimă generaţie şi poate trece peste orice sistem de apărare anti-rachetă modern. Nu are egal în lume şi nici nu va avea, mult timp de acum încolo. Această armă unică va întări potenţialul de luptă al forţelor noastre armate, va asigura securitatea Rusiei în faţa oricărei ameninţări externe şi va da de gândit celor care, în retorica lor agresivă, încearcă să ne ameninţe ţara", a transmis Vladimir Putin, citat de Reuters

Radu Tudor: Nimeni nu vrea să invadeze militar Federaţia Rusă

 

"Trebuie să spunem că lumea occidentală nu este luată prin surprindere, testul era aşteptat, doar că el intervine într-un moment foarte complicat din punct de vedere securitar. Războiul declanşat de Rusia în Ucraina, în paralel cu testarea unei noi rachete, stârneşte evident multe îngrijorări. Vladimir Putin a cerut Ministerului Apărării de la Moscova să pună în stare operaţională toate rachetele nucleare ale Rusiei, drept pentru care suntem foarte atenţi, şi monitorizăm toate testele, şi vedem în ce măsură ele pot fi o ameninţare viitoare pentru spaţiul aliat. Cert este că România găzduieşte pe teritoriul ei elemente ale scutului NATO anti-rachetă, scut care protejează spaţiul aliat împotriva acestui tip de rachete balistice. Pentru moment nu sunt motive serioase de îngrijorare. 

Rachetele acestea, cu nume de cod SATAN2, reprezintă un argument puternic din punct de vedere militar pentru Rusia. În schimb, Vladimir Putin trăieşte în aceeaşi bulă de fake news şi manipulare de la începutul războiului. Nimeni nu ameninţă Rusia. Nimeni nu doreşte să invadeze militar Federaţia Rusă. Nimeni nu lansează ameninţări directe asupra Moscovei, drept pentru care aceste închipuite ameninţări pe care le subliniază Vladimir Putin sunt doar în mintea sa. Lumea occidentală doreşte ca Rusia să înceteze războiul, să înceteze atitudinea agresivă şi ameninţările care vin pe bandă rulantă la adresa Ucrainei şi a întregului Occident", a punctat Radu Tudor la Antena 3, la News Hour with CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel