Data publicării:
Rusia a retras noi trupe din Peninsula Crimeea. Ministrul rus al Apărării a filmat totul
Rusia anunţă retragerea unor tancuri și echipament militar din Peninsula Crimeea.
Autoritățile ruse au anunțat că mai multe tancuri și piese de echipament militar au fost retrase miercuri din Peninsula Crimeea după finalizarea exercițiilor ordonate de comandații militari. Marți, au fost retrase alte trupe din apropierea graniței cu Ucraina, scrie Mediafax.
Potrivit Reuters, ministrul rus al Apărării a prezentat o filmare în care apar o coloană de tancuri și alte vehicule militare care părăsesc Crimeea anexată pe un pod de cale ferată la finalul exercițiilor. Ministrul a mai spus că alte trupe s-ar putea întoarce curând la bazele lor.
Rusia a poziţionat aproximativ 150.000 de soldaţi aproape de graniţa cu Ucraina, inclusiv 30.000 de militari care participă la exerciţii militare în Belarus. Marți, Rusia a anunțat primele retrageri ale unor trupe care au încheiat exercițiile. În derulare sunt exerciţiile comune ruso-beloruse care se vor încheia pe 20 februarie.
Retragerile de trupe sunt interpretate de unii ca pe un semn de detensionare. Pentru alţi analişti, este prea devreme pentru a spune dacă acest lucru semnalează cu adevărat o schimbare.
Putin: Rusia vrea dialog cu SUA şi NATO, în sensul creşterii transparenţei activităţilor militare
Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică, pe tema măsurilor, în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, după întâlnirea pe care a avut-o cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, notează Mediafax.
”Există, în răspunsurile transmise de NATO şi SUA privind garanţiile de securitate, puncte pe care Rusia vrea să le discute, inclusiv revizuirea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi transparenţa militară", a declarat Vladimir Putin, conform agenţiei RIA Novosti.
”Rusia nu vrea război, de aceea am propus discuţiile pe tema garanţiilor de securitate. Dar Rusia nu poate asista cu ochii închişi la modul arbitrar în care Statele Unite şi NATO interpretează principiile indivizibilităţii securităţii", a mai spus liderul de la Kremlin, adăugând, potrivit BBC, că NATO nu îşi poate consolida propria securitate în detrimentul ţărilor vecine.
”Germania este un partener-cheie al Rusiei", a continuat liderul de la Kremlin, pledând pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Olaf Scholz a durat aproximativ trei ore, conform publicaţiei Bild.
Vladimir Putin a subliniat că gazoductul Nord Stream 2 este „un proiect pur comercial", fără caracter politic, şi a semnalat că Rusia ar putea continua să furnizeze gaze Europei inclusiv prin Ucraina, dacă se doreşte acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News