Data publicării:

Rusia a introdus o nouă lege care oferă statut de veterani tuturor participanților la războiul din Ucraina

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rusia a introdus o nouă lege care oferă statut de veterani tuturor participanților la războiul din Ucraina / Foto: Pexels
Rusia a introdus o nouă lege care oferă statut de veterani tuturor participanților la războiul din Ucraina / Foto: Pexels
Rusia a introdus o nouă lege care recunoaște toți participanții la războiul din Ucraina ca veterani.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat o lege privind clarificarea categoriilor pentru care se stabilește statutul de veteran și invalid al operațiunilor militare, scrie Interfax.

Acum legea le va oferi statut de veterani și invalizi ai ostilităților celor care au luat parte la "operațiunea militară" conform deciziilor autorităților de stat ale Republicilor Donețk și Lugansk. De asemenea, legea include și "persoanele care au încheiat un contract (care au avut alte relații juridice) cu organizații care contribuie la îndeplinirea sarcinilor atribuite Forțelor Armate Ruse în timpul apărării militare pe teritoriile Ucrainei, Donețk și Lugansk din 24 februarie 2022, precum și teritoriile regiunilor Zaporojie și Herson din 30 septembrie 2022".

Guvernul Rusiei va stabili procedura de eliberare a unui certificat de veteran de luptă acestor persoane. Amendamentul a fost înaintat parlamentului de un grup de deputați condus de președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Volodin a afirmat că "toți cei care astăzi își riscă viața apărând țara noastră în timpul operațiunii militare speciale ar trebui să aibă un statut egal - cea de veteran de război. Fiți siguri că statul va avea grijă de ei și de familiile lor, indiferent dacă sunt soldați, ofițeri, voluntari, toți cei care participă la implementarea sarcinilor operațiunii militare speciale".

În opinia sa, "este corect ca toți să aibă un statut egal – cea de veteran de luptă – și să primească sprijinul necesar".

Peskov spune că obiectivul Rusiei este de a împiedica aderarea Ucrainei la NATO

Kremlinul a spus că împiedicarea aderării Ucrainei la NATO este unul dintre obiectivele "operațiunii militare speciale" desfășurate de Rusia în Ucraina.

"Desigur. Pentru că altfel va reprezenta un pericol grav, semnificativ pentru țara noastră, pentru securitatea ei", a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, la un briefing.

În ceea ce privește perspectivele de intrare a Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică în legătură cu vizita secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la Kiev, el a menționat: "Kremlinul nu are nicio evaluare a unor astfel de perspective".

Peskov a spus în repetate rânduri că războiul din Ucraina va continua până când obiectivele Kremlinului vor fi pe deplin atinse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel