Rusia a emis un mandat de arestare pe numele lui Leonid Volkov, un apropiat al lui Alexei Navalnîi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Un tribunal din Rusia a emis mandat de arestare pentru Leonid Volkov, un colaborator apropiat al opozantului rus Alexei Navalnîi. 

Mandatul de arestare vine la doar câteva ore după ce Comitetul Investigativ îl pusese pe lista celor mai căutați oameni din țară. Leonid Volkov se află momentan în străinătate, într-o țară neprecizată, iar autoritățile din Rusia nu știu unde să-l găsească. Tocmai din acest motiv, instanța a precizat că acesta va fi reținut pentru două luni după ce va fi reținut, relatează Interfax.

„În legătură cu Volkov, instanța a ales o măsură de reținere sub formă de detenție pentru o perioadă de două luni, calculând perioada de la momentul extrădării lui Volkov pe teritoriul Federației Ruse sau de la momentul arestării sale pe teritoriul Federației Ruse.", a declarat pentru Interfax serviciul de presă al instanței.

Volkov este acuzat că a chemat minorii să ia parte la demonstrații neautorizate, la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când mii de oameni au cerut în stradă eliberarea lui Alexei Navalnîi.

VEZI ȘI: Rusia vrea să le ia DREPTUL de a participa la alegeri lui Alexei Navalnîi și susținătorilor săi. Propunerea controversată din Duma de Stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel