Urmărește emisiunea live
Rusia a bombardat Harkov. Ucraina a distrus podul de pe Nipru, linie cheie de aprovizionare pentru Hersonul ocupat de ruși - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
În regiunea Herson, ocupată de Rusia, din sudul Ucrainei, sunt mai multe informații, încă neconfirmate, conform cărora ucrainenii ar fi efectuat noi lovituri asupra podului strategic Antonivski, care traversează râul Nipru, scrie The Guardian.

„Explozii în zona podului Antonivski”, au transmis forțele armate ucrainene într-o postare pe Telegram cu puțin înainte de miezul nopții, atașând un video care ar arăta un baraj de lovituri.

Reporterul publicației Kiev Independent, Illia Ponomarenko, a postat pe Twitter, marți seara: „Se pare că avem o altă lovitură grea ucraineană asupra podului Antonivski, linia cheie de aprovizionare rusă în Hersonul ocupat”.

Consilierul prezidențial principal, Anton Herashchenko, a citat forțele armate ale Ucrainei, într-o postare miercuri dimineață. 

”Himars a dat o nouă lovitură puternică unuia dintre cele două poduri peste Nipru, care sunt folosite de invadatori pentru un transfer masiv de trupe. Să sperăm că de data aceasta podul Antonivskiy nu va rezista puterii atacului cu rachete al lui Himars”.

Herson, cucerit la începutul lunii martie de ruși, este accesat prin patru poduri importante. Scopul ucrainenilor pare să nu fie acela de a distruge podurile, pentru că este încă nevoie de provizii alimentare pentru a trece în oraș, ci de a le deteriora până când forțele ruse să nu mai poată transporta echipamente grele pe ele.

Al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, ar fi fost lovit de un atac cu rachete rusești, conform primarului orașului, transmite tot The Guardian.

„La ora 4.25, districtul industrial din Harkov a fost bombardat. Au sosit două rachete S-300. Salvatorii se află deja la fața locului și sortează resturile. Potrivit acestora, nu există victime, dar deocamdată sunt doar informații preliminare. Mi-ar plăcea să fie așa”, a scris Ihor Terekhov pe canalul său de Telegram.

Citește și - Zelenski l-a demis pe comandantul operaţiunilor speciale din Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a înlocuit un important comandant militar în estul Ucrainei în urma pierderilor teritoriale majore suferite în faţa Rusiei, relatează dpa. 

Într-un decret, Zelenski l-a demis pe Hryhoriy Halahan din funcţie şi l-a numit în locul său pe Viktor Horenko.

General maior Halahan a condus forţele de operaţiuni speciale în regiunile Doneţk şi Lugansk

General maior Halahan, în vârstă de 44 de ani, a condus forţele de operaţiuni speciale în regiunile Doneţk şi Lugansk din august 2020. În urma invaziei Rusiei din 24 februarie, Ucraina a pierdut complet controlul asupra regiunii Lugansk.

Aproximativ 50% din regiunea vecină Doneţk este controlată de trupe ruse. Înainte de 24 februarie, puţin sub 30% din teritoriu fusese controlat de separatişti pro-ruşi.

Zelenski a afirmat recent că Kievul a pierdut controlul a 20% din teritoriul Ucrainei. Între timp, statul major de la Kiev a raportat că unităţile ruseşti au avut au obţinut victorii la centrala electrică pe cărbune din Vuhlehirsk din Doneţk, care a fost atacată câteva zile. Pe un front din apropiere însă, atacurile ruseşti în direcţia oraşelor Bakhmut şi Siversk au fost respinse, a anunţat armata ucraineană. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel