Data publicării:

Rusia a atacat pe timp de noapte Ucraina cu 35 de drone iraniene 

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Ucraina a anunţat joi că a fost vizată de un nou atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed de producţie iraniană, dintre care 34 au fost doborâte.  

Atacurile s-au derulat "în valuri" în timpul nopţii, provenind dinspre capul Ceauda, în Crimeea ocupată, dinspre Primorsko-Ahtarsk, pe malul estic al mării Azov, precum şi dinspre Kursk, oraş rus în apropiere de frontiera nordică a Ucrainei, au precizat forţele aeriene ucrainene pe mesageria Telegram.

Au fost doborâte 34 dintre cele 35 de drone, a adăugat sursa, care nu a informat despre victime sau pagube.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Kievul şi-a întărit sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale

Kievul acuză Kremlinul că astfel caută să terorizeze populaţia civilă şi să distrugă infrastructurile sale energetice pentru a cufunda populaţia în frig şi întuneric, la fel ca iarna trecută.

De atunci, Kievul şi-a întărit sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale ce îi permit să distrugă majoritatea dronelor explozive sau rachete lansate de Rusia.

În aceeaşi perioadă, iarna trecută, milioane de persoane fuseseră lipsite de curent electric în plin val de frig, iar Ucraina vrea să evite cu orice preţ ca acest lucru să se repete anul acesta, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel