Rusia a atacat Odesa cu drone iraniene. O clădire administrativă a fost lovită de trei ori
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 sep 2022, 16:03
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Orașul Odesa de la Marea Neagră a fost atacat cu drone iraniene.

Ucraina a declarat că orașul-port Odesa a fost atacat de drone fabricate în Iran peste noapte, la două zile după ce un atac rusesc cu o astfel de armă a ucis doi civili.

„Odesa a fost atacată din nou de drone kamikaze inamice”, a declarat Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene.

„Inamicul a lovit clădirea administrativă din centrul orașului de trei ori”, a spus într-un mesaj pe Facebook.

„O dronă a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană (ucrainene). Nu au fost înregistrate victime”, se spune.

„Au fost drone iraniene”, a declarat ulterior agenției de presă AFP o purtătoare de cuvânt a Comandamentului de Sud ucrainean, Natalya Gumenyuk, scrie Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Facțiune KGB-istă nemulțumită de Putin? Hartmann: Am informații despre o revoltă în presa naționalistă după înfrângerile din Ucraina

Aliații lui Putin sunt îngrijorați de excesele mobilizării și furia publică din Rusia

Şefii celor două camere ale parlamentului rus au răspuns duminică la o serie de plângeri cu privire la campania de mobilizare militară din Rusia, cerând oficialilor regionali să ţină situaţia sub control şi să rezolve rapid "excesele" care au alimentat furia publică, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial a provocat proteste în întreaga ţară şi a dus la plecarea în masă a bărbaţilor de vârstă militară, provocând ambuteiaje la frontiere şi epuizări de bilete de avion.

De asemenea, au existat numeroase semnalări că au primit documente de recrutare persoane care nu au efectuat serviciul militar, deşi ministrul apărării, Serghei Şoigu, a garantat că vor fi chemate doar persoanele cu abilităţi militare speciale sau cu experienţă de luptă.

Cei doi lideri parlamentari, ambii aliaţi apropiaţi ai lui Putin, şi-au exprimat public în mod explicit furia faţă de modul în care se desfăşoară campania de mobilizare.

Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a declarat că are cunoştinţă de rapoarte că au fost chemaţi bărbaţi care nu sunt eligibili pentru recrutare.

Astfel de excese sunt total inacceptabile. Şi cred că este absolut corect că acestea provoacă o reacţie puternică în societate, a spus ea într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Într-un mesaj direct adresat guvernatorilor regionali din Rusia - care, potrivit acesteia, poartă "întreaga responsabilitate" pentru punerea în aplicare a apelului - ea a scris: "Asiguraţi-vă că punerea în aplicare a mobilizării parţiale se realizează în deplină şi absolută conformitate cu criteriile stabilite. Fără nicio greşeală.

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea într-o postare proprie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?