Ruptură în PNL, negocieri pentru Guvern. Chirieac: Se vor hrăni din impopularitatea președintelui Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Bogdan Chirieac a explicat ruptura din Partidul Național Liberal și ce efecte va avea mișcarea făcută de Ludovic Orban. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit vineri dimineață în direct la România TV unde a vorbit despre plecarea lui Ludovic Orban din PNL. Întrebat ce înseamnă această ruptură din PNL, chiar când se dorea o alianță cu PSD-ul, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Se va rupe Ludovic Orban de Partidul Național Liberal, poate că va fi un număr de parlamentari care îl vor urma și în felul acesta domnul Ludovic Orban își face propriul partid și vor fi trei partide care se vor hrăni din impopularitatea președintelui Klaus Iohannis. AUR, USR și partidul domnului Ludovic Orban. Acolo e un pilon de creștere, această prăbușire în popularitate a președintelui, speculată în primul rând de AUR, a încercat și USR-ul, de altfel USR-ul probabil că va apăsa în continuare pe acest lucru și se mai adaugă și domnul Ludovic Orban. Pentru mine, ancheta DNA de la Argeș a fost un semnal pentru fidelii domnului Orban”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Citește și: LIDERI PNL, anchetați de DNA. Anunțul dimineții după ce ar fi încercat să-și numească oamenii în funcții de conducere

Când vom avea un premier?

”Totul depinde de Klaus Iohannis. Atunci când i-a chemat pe liderii sau pe liderul PSD la discuție, Klaus Iohannis, le-a spus: vă cer să intrați la guvernare cu premier Ciucă. PSD-ul probabil ce a spus: e Ciucă al vostru și Nicu al nostru. Că toate stelele alea și numirea în funcția de șef de Stat Major au fost făcute pe vremea PSD-ului și PSD-ul a spus da. La negocieri, firește, PNL a spus că vin cu președintele partidului, și noi, și voi, ca să nu facem centre de putere alternativă în partide”, a mai completat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Se decide excluderea lui Ludovic Orban din PNL. Scandal de proporții

Ludovic Orban a primit un SMS prin care a fost convocat astăzi în ședința PNL, unde se va vota asupra solicitării de excludere a sa din PNL. Motivul invocat nu este delimitarea de grupul PNL din Parlament, din Camera Deputaților, ci atitudinea publică jignitoare la adresa PNL și a actualilor săi lideri.

Întrebat dacă va fi Ludovic Orban exclus din PNL, Florin Cîțu, în calitate de președinte al partidului, a răspuns: ”Este o decizie a partidului”. Întrebat dacă va susține această excludere, a răspuns: ”Mă voi pronunța în interiorul BEx.” El a completat: ”Nu este vorba despre persoana lui Ludovic Orban, orice membru al PNL care încalcă statutul trebuie să sufere consecințele.” Cu privire la ce articol din statut a fost încălcat de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”Sunt mai multe, aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă când a fost exclus din partid de Ludovic Orban, și domnul Daniel Zamfir și mai multe.”

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel