Trump, avertisment pentru europeni: ”Este o ruşine”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un nou avertisment vine de la președintele Donald Trump, care susține că Europa se confruntă cu o mare problemă legată de migrație.

Preşedintele american Donald Trump i-a avertizat pe europeni că imigraţia 'a schimbat caracterul' continentului şi îi ameninţă cultura, într-un interviu acordat ziarului The Sun, citat vineri de dpa.

'Permiterea imigraţiei în Europa este o ruşine. Cred că a schimbat caracterul Europei şi dacă nu luaţi rapid măsuri nimic nu va mai fi la fel ca înainte, şi nu spun acest lucru într-un sens pozitiv', a declarat Trump.

Vorbesc ca cineva care iubeşte Europa

'A permite ca milioane şi milioane de oameni să vină în Europa este foarte, foarte trist. Cred că vă pierdeţi cultura', a continuat el. 'Toată această imigraţie a schimbat deja realmente caracterul Europei. Vorbesc ca cineva din afară, dar cineva care iubeşte Europa', a adăugat Trump, conform înregistrării audio publicate de tabloidul britanic.

El a menţionat în context că tatăl său era de origine germană, iar mama sa provenea din Scoţia.

Nu am motiv sa ma duc la Londra

Preşedintele american - care efectuează o vizită în Marea Britanie - l-a criticat şi pe primarul Londrei, Sadiq Khan, la rândul său un critic al liderului american. 'Aveţi un primar care a făcut o treabă groaznică. Uitaţi-vă la terorismul care are loc', a spus Trump. 'Cred că a făcut treabă foarte proastă cu terorismul, cu criminalitatea', a afirmat preşedintele american, care l-a acuzat totodată pe primar de lipsă de ospitalitate şi a criticat protestele împotriva sa din capitala britanică.

'Nu am niciun motiv să mă duc la Londra. Îmi plăcea Londra ca oraş... Cred că primarul vostru a făcut o treabă foarte proastă. De ce să mă duc dacă nu mă simt binevenit' - a comentat Trump, grăbindu-se să precizeze: 'Când spun asta mă refer la guvern, pentru că populaţia Marii Britanii este de acord cu mine'.

Vezi și: Trump: Brexit ”va ucide, probabil, afacerile cu americanii”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel