Data actualizării:
Data publicării:

Rulourile cu scorțișoară, desertul delicios ce dispare aproape instant din farfurie

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @Thy Than
FOTO: captura video YouTube @Thy Than

Iată cum prepari rulourile cu scorțișoară, un desert de te lingi pe degete.

Ingrediente

Aluat

500 g făină obișnuită

25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată

1 lingură de zahăr

1 lingură ulei

300 ml lapte călduț

4 gălbenușuri

Un praf de sare

coajă rasă de la o jumătate de lămâie

1 plic zahăr vanilat

Umplutură

200 g unt cu min 80% grăsime

100 g zahăr tos

2 linguri de scorțișoară măcinată

3 linguri de cacao (opțional)

Glazură

200 ml smântână grasă fermentată (min. 20% grăsime) sau mascarpone

100 g zahăr pudră

50 g unt moale, la temperatura camerei

1 plic de zahăr vanilat.

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul și cu laptele călduț. Peste se amestecă 100 de grame de făină și se lasă la dospit, pentru 5 minute.

Peste acest amestec se adaugă gălbenușurile, uleiul, sarea, vanilia și coaja de lămâie, plus 250 de grame de făină și se mai amestecă până se obține un aluat moale, cam 3-4 minute.

Abia după ce s-a obținut aluatul moale se completează cu restul de făină.

Aluatul final se lasă la dospit pentru 15-20 de minute, acoperit cu un prosop.

Pentru umplutura rulourilor se amestecă untul moale cu zahărul tos. Aceasta se pune peste aluatul întins, în foaie de 1 cm grosime, iar deasupra se presară scorțișoara și pudra de cacao.

Aluatul se rulează și se taie cu atenție în felii de 2-3 centimetri. Rulourile astfel obținute se așază în tava în care este pusă foaia de copt, la distanță între ele, astfel încât după coacere să se vadă spirale distincte după coacere.

Se introduc pentru 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Cât timp rulourile stau la cuptor se pregătește glazura. Se mizează unul moale cu zahărul pudră, vanilia și smântâna/mascarpone.

Nu intrați în panică dacă glazura va prezenta mici cocoloașe de unt, acestea se vor topi când ungeți rulourile fierbinți.

Poftă bună!

Citește și: Prăjitura magică, se face singură și greu îi rezistați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel