Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios
Pentru crearea acestor rulouri rustice ai nevoie de aluat de foietaj. Ca orice preparat rustic delicios, aceste rulouri vor dispare rapid de pe mese.
Simplitatea rulourilor te va surprinde, datorită gustului lor delicios. Va dura 5 minute ca să le pregătești. Vei vedea că acest fel de mâncare te va salva de mai multe ori.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
500 grame aluat de foietaj,
200 grame salam,
150 grame smântână,
250 grame brânză,
jumătate de ardei rosu,
1 ardei verde,
1 ou.
Iată cum se face această rețetă ușoară în doar câteva minute
Rulourile sunt perfecte pentru cei nu au timp să stea la bucătărie Pentru această rețetă trebuie să întindem ușor aluatul de foietaj cu un sucitor, creând un dreptunghi de 25 x 15 centimetri.
Apoi, într-un bol se pune brânza rasă, un ou și smântână. Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen.
Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă
În acest moment, întindem umplutura pe a foaia de foietaj. Peste brânză, așezăm salamul tăiat cubulețe. Apoi cubulețele de ardei roși și verde.
Rămâne doar să rulăm aluatul, creând astfel un rulou subțire. Repetam aceleași operațiuni pentru încă 3 foi de foietaj.
Așezăm rulourile umplute într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem suprafața rulourilor de foietaj cu un ou bătut. Coacem rulourile la temperatura de 180 de grade, aproximativ o jumătate de oră. Poftă bună!
Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original
Omleta cu vinete și ton este un fel de mâncare, perfectă pentru a fi savurată caldă, dar și rece, a doua zi, într-un sandviș.
Ingrediente pentru 4 persoane:
200 grame de vinete,
100 grame de ton în ulei,
50 grame de cașcaval,
2 căței de usturoi,
ulei de măsline,
150 grame de lapte,
6 ouă,
busuioc după gust.
Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Omletă cu vinete și ton. Preparare
Spălați vinetele, curățați-le de coajă și tăiați-le în bucăți mici. Vinetele se scufundă într-un vas plin cu apă și lapte și se lasă să se odihnească o jumătate de oră, ca să-și piardă amărăciunea.
Curățați cățeii de usturoi, tăiați mărunt și puneți-i într-o tigaie antiaderentă cu trei linguri de ulei de măsline. Scurgeți vinetele din lichid, care se va întuneca și va fi extras înseși toată amărăciunea vinetelor și le stoarceți bine.
Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior
Pune tigaia la foc mediu și încinge uleiul, în care veți pune usturoiul. Înainte ca usturoiul să devină aurii, adăugați vinetele și gătiți-le bine.
Când vinetele sunt aurii, le scurgem și le așezăm pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta orice exces de ulei.
Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă
Scurge tonul din conserva și pune-l într-un castron. Adaugă vinetele și busuiocul tocat. Într-un castron separat, bateți ouăle și adăugați-le în bolul cu vinete și ton. Rade cașcaval și adaugă-l la vinete. Amesteca bine.
Toarnă trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mediu. După ce uleiul s-a încins, pune amestecul de vinete, ton, ouă și cașcaval.
Când s-a format o crustă frumoasă, cu ajutorul unei farfurii, întoarceți omleta să se gătească și pe cealaltă parte. Omleta se servește caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News