Data publicării:

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii. Sursa - Pexels
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii. Sursa - Pexels

O modalitate rapidă și ușoară de a surprinde mesenii este să pregătiți niște rulouri de vinete cu brânză și roșii.  

Acest  fel de mâncare va fi gustos, super ușor și va plăcea tuturor. Din ingrediente simple veți pregăti un preparat excepțional și sănătos.

 

Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru 16-18 rulouri:

150 grame de șuncă fiartă,

100 grame de mozzarella,

2 vinete, 

 

Ingredientele pentru sos:

 

3 linguri ulei de măsline,

busuioc după gust,

200 grame piure de roșii,

sare după gust,

usturoi.

 

Decoram farfuria cu:

60 grame de parmezan ras

 

 

Metoda de preparare

 

 

Începeți prin a pregăti sosul de roșii. Trebuie să prăjiți usturoiul într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei. Să adaugă apoi piureul de roșii, puțină sare și busuioc apoi se fierbe un sfert de oră, sub capac.

În timp ce sosul se gătește începeți să pregătiți rulourile. În primul rând, tăiați vinetele în felii de grosime medie și puneți-le pe un grătar încins. 

Mâncare irezistibilă din fasole verde și hamsii. Rețeta ușoară și rapidă

 

Odată finalizată această procedură, luați sosul gata preparat și începeți să asamblați rulourile. Întindeți o felie de vânătă  și puneți pe ea o felie brânză și una de șuncă. Rulați și închideți ruloul cu o scobitoare. 

Repetați ​​procedura până când se epuizează toate ingredientele. Apoi transferați rulourile făcute în sosul și puneți totul pe aragaz.

Lăsați să fiarbă câteva minute pentru a se topi brânza. Apoi serviți rulourile de vinete, decorate cu parmezan.

Dacă preferați, puteți oferi rulourilor o crustă delicioasă. Pentru asta, după ce adăugați parmezanul, puneți rulourile în cuptor pentru 5 minute. Poftă bună!

 

 

BONUS. Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă 

 

Pentru a găti pulpe de pui în stil marocan nu veți avea nevoie de mult timp și nu trebuie să căutați ingrediente exotice. 

Prin urmare, dacă ați încercat mai multe modalități de a găti carnea de pui, ar trebui să încercați ceva nou.

 

Ingrediente:

pulpe de pui - 12 bucăți,

coajă de lămâie - 30 grame,

anason - 2 stele,

ceapa roșie - 2 bucăți,

supa de pui - 1/2 litru,

măsline verzi fără sâmburi - 200 grame,

ulei de măsline - 3 linguri,

scorțișoară - 2 bețișoare,

chimen măcinat - 1 lingură, 

turmeric măcinat - 1 lingură.

 

Modul de preparare  

 

Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa tăiată cubulețe cu scorțișoară, chimen și turmeric,  timp de 2 până la 3 minute. Adăugați pulpele de pui și prăjiți până se rumenesc. Adăugați coaja de lămâie, anasonul și bulionul.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

Dați oala acoperită într-un cuptor, preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 45 de minute. Se adaugă apoi măslinele verzi, se amestecă se acoperă oala și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Înainte de a servi pulpele pe masă, le puteți stropi cu ierburi proaspete. Ca și garnitură puteți servi orez. Garnitura clasică pentru puiul marocan este, desigur, cușcușul.  

 

BONUS. Vinete pane la cuptor: sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite în ulei 

 

Vinetele au o textură unică, un gust deosebit și multe beneficii pentru sănătate. 

Exista vreo modalitate de a savura vinetele ca să nu le prăjești în ulei și, în acelați timp, să fie la fel de bune, dar mai sănătoase?  Bineînțeles că există: îți vom explica în următoarea rețetă.

Vinetele pane pot fi făcute în cuptor. Sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite.

 

Ingredientele

două vinete,

pesmet suficient,

sare și piper - după gust,

un cățel de usturoi; 

o legătură de pătrunjel;

boia după gust.

 

Pregătirea 

 

Primul lucru este să combinați în mixer pesmetul cu pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, lingura de boia (dulce sau picantă, în funcție de gust), sarea și piperul. După ce amestecați bine toate ingredientele, ocupați-vă de vinete.

Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit

Vinetele se spală, se curăță de coajă și se taie pe lungime în felii destul de subțiri. Feliile de vinete se trec prin pesmet și condimente, având grija ca acesta să adere bine pe ambele părți ale feliilor.  

Feliile de vinete se așează pe o tavă de copt, acoperită cu pergament. Acum nu mai rămâne decât să puneți tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatura de 200 de grade, pentru aproximativ douăzeci de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel