Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu rapid, delicios și ușor!
Pentru umplutură aveți nevoie de:
30 grame de unt,
30 - 50 grame de zahăr,
3 - 4 linguri de zeamă de lămâie,
scorţişoară după gust,
600 – 650 grame de mere.
Încercați și: Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește
Pentru aluat aveți nevoie de:
100 grame de făină,
5 gălbenușuri + 5 albușuri,
0,5 linguriță de praf de copt,
800 de grame de zahăr,
2 linguri de apă,
1 linguriță zahăr vanilat,
praf de sare.
Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire. Rețeta pas cu pas
Merele se taie cubulețe. Transferați-le într-un castron mare și turnați peste ele zeama de lămâie și amestecați-le cu o lingură. Puneți pe aragaz tigaia și topiți zahărul. După ce zahărul s-a topit, se adaugă untul și scorțișoara.
La final, se pun și merele tăiate. Amestecați bine ca toate ingredientele să se pătrundă și gătiți-le circa 4 minute la foc mic. La final luați tigaia de pe aragaz și lăsați-o deoparte.
Vedeți și rețeta: Tartă cu lămâie: fără gluten și fără cremă. Un desert ușor de preparat, chiar și de începători
Acum vă puteți ocupa de aluat. Într-un bol, se pun albușurile reci, se adaugă un praf de sare și zahărul pudră. Amestecați cu mixerul electric. Apoi turnați zahărul vanilat, continuând să mixați. După ce ați obținut o consistență spumoasă, adăugați câte un gălbenuș, lucrând mereu cu mixerul electric.
Citește și: Negresă bestială din două ingrediente delicioase. Prepar-o imediat și nu vei regreta!
Se adaugă apoi făina și praful de copt, cernute anterior. În acest moment, aluatul se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament și așezați merele. După ce le împrăștiați bine în toată tava, turnați peste ele aluatul.
Nu ratați și: Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el? Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii
Acum nu vă mai rămâne decât să coaceți desertul, timp de 20 - 25 de minute, la 180 de grade.
Când este gata, se scoate din cuptor și se răstoarnă ca merele să fie la suprafață. Apoi rulați blatul cu mere, creând un rulou perfect.
Lăsați ruloul cu mere să se răcească și, înainte de servire, îl puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii
- Sistemul RO-Alert și copiii dispăruți. Despescu: Numai prin sprijinul comunității putem avea un rezultat rapid