De fapt, ceea ce o face atât de irezistibilă este umplutura de șuncă, brânză și ardei, care transformă o ruladă simplă într-o capodoperă culinară.
După ce vor mânca câte o felie din rulada de cartofi, umplută cu șuncă și brânză, toți membrii familiei îți vor mai cere câte o bucățică.
Apropo, poți mânca o felie din ruladă, chiar dacă ești la dietă, deoarece mâncarea nu este calorică.
Timp de pregătire- 15 minute, timp de gătire - 32-35 minute, timp total - 50 minute, porții - 6 felii, calorii - 250 pe felie.
Nu mai cumpăra mozzarella: o poți face acasă din lapte și un ingredient secret
Ingredientele de care ai nevoie:
150 grame de făină de grâu,
4 cartofi,
3 felii de șuncă fiartă,
1 ardei gras tocat grosier,
1 cățel de usturoi,
⅓ pahar cu apă,
două linguri de ulei de măsline,
pătrunjel tocat,
100 grame de brânză rasă,
sare și piper după gust.
Prepararea, pas cu pas
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare. Pune cartofii într-un bol, adaugă pătrunjelul tocat, ⅓ cană de apă, sare și piper, apoi amestecă bine.
Acum adaugă o parte din făina de grâu, amestecă cu o spatulă. La final, pune și restul de făină și amestecă din nou până obții un aluat moale.
Cea mai bună salată de țelină. Este plină de vitamine și foarte sănătoasă
Acum tapetează o tavă de copt cu hârtie specială, unge-o cu ulei și întinde aluatul uniform. Unge și suprafața aluatului cu un strop de ulei și coace-l, timp de 25 de minute, la o temperatură de 200 grade.
Între timp, se toarnă un strop de ulei într-o tigaie, se pune usturoiul zdrobit și ardeiul tăiat grosier în bucăți. Amestecă și asezonează cu sare și piper. Acoperă tigaia cu un capac și gătește până când ardeiul devine moale.
Păstrează pâinea proaspătă, două săptămâni, cu un truc simplu: nu este nevoie să o congelezi
După ce ai făcut acest lucru, scoate aluatul din cuptor. După ce se răcește, așează pe blatul de aluat de cartofi feliile de șuncă fiartă, brânza rasă și ardeiul. Folosind hârtia de pergament, formează o ruladă.
Aceasta se pune pe o altă tavă de copt, acoperită cu hârtie specifică. Rulada se dă în cuptorul preîncălzit pentru încă 7-10 minute, la o temperatură de 180 grade. Când este gata, rulada din cartofi, umplută cu șuncă și brânză, se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Salariu 1.000 de euro în țară sau 2.000 de euro în străinătate. Româncă: Știu că pare o nebunie sau o prostie ce zic / video
- Hoteluri de 7 stele în România! Ministrul Economiei, anunț din Qatar despre investițiile în turism
- Abuzul economic în divorț. Psiholog: Îți ține banii și cardurile. Se asigură că nu vei avea bani de avocat
- Doi instructori auto englezi, fără cuvinte după ce au mers cu taxiul în București. „Au venit a doua zi și au făcut scandal”