Rugby: Naţionala All Blacks s-a făcut de râs în Irlanda
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Naţionala All Blacks a fost învinsă de Irlanda într-un meci în care nu a reuşit să înscrie niciun eseu.

Campioana mondială en titre la rugby, Noua Zeelandă, a fost învinsă de reprezentativa Irlandei cu scorul de 16-9 (9-6), într-un meci test disputat pe AVIVA Stadium din Dublin, în faţa a aproape 53.000 de spectatori. Neozeelandezii au înregistrat primul eşec în faţa unei echipe din emisfera de nord în ultimii doi ani şi mai mult decât atât, a fost prima partidă din 1995 încoace când nu au reuşit să înscrie nici măcar un eseu într-o confruntare cu o naţională din Europa.

Irlandezii, a căror victorie a declanşat o adevărată sărbătoare în întreaga ţară, au punctat printr-un eseu reuşit de Jacob Stockdale, transformat de Jonathan Sexton, acelaşi Sexton punctând şi din trei lovituri de pedeapsă. Pentru All Blacks, Beauden Barrett a reuşit un dropgol şi fructificarea a două lovituri de penalitate. Într-o altă confruntare test, pe Murrayfield Stadium din Edinburgh, Scoţia a cedat cu 20-26 în faţa unei echipe a Africii de Sud în plină reconstrucţie dar aflată pe un trend ascendent.

Ciulinii au izbutit două eseuri, ambele transformate, şi concretizarea a două lovituri de penalitate, Springboks punctând prin două eseuri, transformate, şi patru lovituri de pedeapsă. Naţionala Angliei, lipsită de mai mulţi titulari, a învins cu 35-15, pe Twickenham Stadium din Londra, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale, Japonia, în timp ce Ţara Galilor a spulberat, pe Millennium Stadium din Cardiff, Tonga, cu 74-24.

Alte rezultate din meciurile test internaţionale:

Uruguay - Fiji 7-68
Italia - Australia 7-26
Georgia - Samoa 27-19
Spania - Namibia 34-13
Franţa - Argentina 28-13,
Chile - Maori All Blacks 0-73
Newport Dragons (Ţara Galilor) - Rusia 38-24.

Aşa cum se ştie, România a fost învinsă sâmbătă, la Bucureşti, de Statele Unite cu 5-31.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel