Rugăciunea şi exorcismul, metode de luptă împotriva criminalităţii în America de Sud
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Poliţia columbiană a spus metodele prin care luptă cu criminalitatea. 

 Şeful poliţiei columbiene, un obişnuit al declaraţiilor provocatoare, a afirmat sâmbătă că a recurs, împreună cu alţi poliţişti, la exorcism şi rugăciune în lupta împotriva criminalităţii şi a unor infractori ca Pablo Escobar, relatează AFP.

Din biroul său plin de cruci, efigii ale Fecioarei Maria şi alte simboluri catolice, generalul Henry Sanabria a dat asigurări că aceste practici religioase au ajutat poliţia în timpul a peste 50 de ani de ani de conflict armat.

El a vorbit în special despre operaţiunile în cursul cărora au fost ucişi baronul cocainei Pablo Escobar (1993), şeful militar al Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) supranumit "Mono Jojoy" (2010) şi liderul gherilei Alfonso Cano (2011).

"Existenţa diavolului este sigură. L-am văzut, l-am simţit", a declarat Henry Sanabria într-un interviu pentru revista Semana, făcându-şi cruce la fiecare menţionare a demonului, scrie Agerpres.

Reacţii aprinse în ColumbiaDeclaraţiile sale au provocat reacţii aprinse pe reţelele sociale din Columbia, ţară laică de tradiţie catolică.

El a afirmat că delincvenţii foloseau "vrăjitoria" şi a povestit mai multe anecdote, între care una despre un agent care ar fi "tras rugându-se" şi ar fi reuşit astfel să împuşte mortal un presupus "vrăjitor".

Actualul lider columbian Gustavo Petro a reacţionat la aceste afirmaţii din Republica Dominicană, unde participă la summitul ibero-american.

"Cunoaştem credinţele în general, dar încercăm să facem în aşa fel încât credinţele să nu afecteze regulile, este chiar atât de simplu. Eu cred că le-a respectat, din câte ştim noi", a apreciat el.

Sanabria s-a poziţionat de asemenea împotriva avortului, legal în Columbia până în a 24-a săptămână de sarcină, şi a utilizării prezervativului, "o metodă abortivă" în opinia lui.

Şeful poliţiei a mai provocat polemici atunci când a calificat Halloweenul drept sărbătoare "satanică" în octombrie şi când a făcut o postare considerată machistă de Ziua femeii, pe 8 martie.

"Farmecul femeii este fericirea soţului ei şi dacă ea este rezonabilă, îl face să dureze. O femeie discretă este un dar de la Dumnezeu", a afirmat el atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel