Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş / Foto: Captură video
Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş / Foto: Captură video
În articol găsești o rugăciune către Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș, la vreme de boală.

Pe 7 decembrie, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Muceniţă Filofteia, o sfântă de 12 ani. Mai jos ai o rugăciune către Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș, despre care se spune că este făcătoare de minuni și ajută adesea pe oameni, mai ales la vreme de boală, vindecându-i dacă se roagă sincer și cu credință în Dumnezeu.

VEZI ȘI: Calendar Creștin Ortodox, 7 decembrie 2023. Sărbătoare cu cruce neagră

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş

"Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel