Urmărește emisiunea live
Rudy Giulianu, mai multe mesaje compromiţătoare trimise din greşeală unui reporter
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, i-a trimis unui reporter, din greșeală, două înregistrări în care vorbește despre fostul vicepreședinte Joe Biden, dar și despre faptul că ar avea nevoie de o sumă considerabilă de bani, potrivit BBC.

Jurnalistul NBC care a primit mesajele, Rich Shapiro, îl intervievase pe Giuliani în ziua anterioară. Shapiro a descris cele două mesaje ca fiind „ceea ce numim în mod colocvial drept mesaje din buzunar". Ambele înregistrări conțin discuții ale lui Giuliani cu persoane necunoscute.

Timp de trei minute cât a durat primul mesaj, Giuliani l-a atacat pe Biden și familia acestuia, acuzându-l că a abuzat de funcțiile publice, făcând referire inclusiv la anumite presiuni făcute de acesta în Ucraina în favoarea fiului său, Hunter. „A făcut aceleași lucri în China. Și a încercat și în Kazahstan și Rusia", este auzit Giuliani spunând în înregistrare, conform Mediafax. 

În cea de-a doua înregistrare, Giuliani în spune interlocutorului său că are nevoie de câteva sute de mii de dolari, însă nu este clar pentru ce ar urma să fie utilizați banii.

Anunțul jurnalistului NBC vine în contextul în care Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel