Roxana Wring, după ce Firea l-a criticat pe Buhnici: „O ipocrită! Nu dau doi bani pe indignarea pe care o mimează”. O fi uitat ce a făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Roxana Wring, fosta președintă a USR București, a taxat-o pe Gabriela Firea după ce aceasta din urmă l-a criticat pe George Buhnici privind declarațiile despre vergeturi.

„Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine”, a scris Firea pe Facebook.

„Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni”, a continuat ea.

 

Roxana Wring a spus că Gabriela Firea ar fi „ipocrită”:

 

„O ipocrită! Când Aurelian Bădulescu, mâna ei dreaptă, ne jignea pe mine și pe colegele mele din Consiliul General, Gabriela Firea nu schița niciun gest. În anii în care am fost consilier general USR la București, am auzit din partea lui Aurelian Bădulescu nenumărate aluzii sexuale, amenințări, înjurături și tot felul de mizerii. Deși i-am cerut să se delimiteze de astfel de comportamente, Gabriela Firea a tăcut complice. Așa că nu dau doi bani pe indignarea pe care o mimează în cazul Buhnici. Prin tăcere a încurajat și validat comportamente la fel de odioase ca cele pe care azi le înfierează”.

 

VEZI ȘI: Buhnici și vergeturile. Mircea Badea, despre singurul caz în care o femeie ar trebui să arate impecabil: Am și eu totuși o exigență

 

Mircea Badea a reacționat după ce a văzut că declarațiile lui George Buhnici despre vergeturi au luat mega amploare - atât pe Internet, cât și la televizor.

În primul rând, Mircea Badea a spus că este de neînțeles cum românii sunt interesați de inepțiile lui George Buhnici când, de exemplu, Roborul nu se mai oprește din creștere.

Dar mai multe despre acest subiect a vorbit la Antena 3.

Mircea Badea a spus că nu ar trebui să ne intereseze ce spune X despre noi, atâta timp cât suntem „ok” cu noi din orice punct de vedere. Poate suntem prea sensibili dacă vine cineva și ne spune, de exemplu, că nu este ok să avem vergeturi și noi suntem foarte afectați de acest lucru. Cu siguranță, oamenii care au prins Al Doilea Război Mondial nu ar fi interesați dacă cineva le-ar spune că nu au pătrățele pe abdomen.

Pe X-ulescu nu-l putem schimba, poate să spună ce vrea el, important este cum ne raportăm noi la anumite atacuri și declarații controversate. Aceasta este concluzia lui Mircea Badea.

„Eu credeam că Buhnici nu există. Cine e Buhnici?! Pentru mine este nimeni în drum. Cui îi pasă ce a zis Buhnici despre orice?! Dar se pare că unii iau lumină de la Buhnici. (...) Acum nu mai interesează pe nimeni de Robor, românii erau interesați de ratele la bănci doar pe vremea lui Dragnea. Hai să vorbim de Buhnici, că doar asta vor românii. Acest subiect, în realitate, nu există, dar lumea este interesată și eu vreau audiență. 

Ce mi se pare important de spus? Raportarea corectă era să nu ne intereseze ce spune Buhnici. A spus niște tâmpenii, dar faptul că unii s-au inflamat înseamnă că i-a atins subiectul, adică nu i-a lăsat indiferenți ce a zis el. Niște doamne au vorbit la televizor și erau afectate de ce a spus Buhnici. Acest lucru mi se pare greșit. Să analizez ce a spus Buhnici? Mă doare în cot. Ce este greșit este să te afecteze ce a spus Buhnici sau unul ca el. Și pentru că nu pot fi schimbați cei care gândesc așa, ce rămâne de făcut? Să mă modelez pe mine. Cum să mă intereseze ce zice unul?! Depinde cât de permisiv sunt eu în a mă răni niște cuvinte. (...) Nu lăsa viața să-ți răpească mintea, indiferent prin ce treci. Treci peste. (...) De ce trebuie să fie cineva atins de ce zice Buhnici? (...) Suntem prea slabi în interior, ne pot răni atât de multe lucruri poate pentru că generațiile actuale nu au trecut prin nicio criză majoră, de fapt, abia acum am trecut prin niște crize - pandemie, război la graniță, apocalipsă economică. Când vom trece prin toate crizele de genul, nu ne va mai interesa ce spune unul ca Buhnici. În prezent, oamenii sunt prea ușor de rănit. Generația care a trecut prin Al Doilea Război Mondial sigur nu e interesată dacă îi spui că n-are „pătrățele”. Înțeleg și tema bullyingului. Să lupți eficient împotriva bullyingului este nu să-l faci pe X să nu mai zică un anumit lucru, ci pe celălalt să nu-i pese. Dacă eu decid că e ok așa cum sunt, de ce trebuie să mă afecteze ce zice unul ca Buhnici?!”, a spus Mircea Badea. VEZI MAI MULT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel