Rowmania Delta Triathlon, primii câştigători. Triatlon pe malul lacului
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Concursurile de triatlon pentru copii din cadrul Rowmania Delta Triathlon şi-au desemnat, sâmbătă, câştigătorii.

Alți 300 de sportivi sunt aşteptaţi duminică, pe malul lacului Ciuperca din municipiul Tulcea, la Campionatul naţional de triatlon şi Cupa europeană pentru juniori. Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Triatlon (FRT), Peter Klosz, Tulcea va găzdui, duminică, pentru prima dată, un campionat naţional de triatlon, printre competitori aflându-se şi câştigătorul din ultimii 11 ani al acestei competiţii, Ciprian Bălănescu.

Campionatul naţional și Cupa Europeană

'La Campionatul naţional se vor prezenta toţi sportivii de elită, iar printre aceştia se află Ciprian Bălănescu, Ioan Alexandru şi Antoanela Manac. După campionatul naţional, găzduit pentru prima dată de Tulcea, vom avea etapa a treia a Circuitului naţional de cadeţi, precum şi un concurs sprint pentru amatori. Per total, mâine vor fi circa 200 de sportivi cărora li se vor adăuga cei peste 50 de juniori care participă la Cupa Europeană', a declarat pentru Agerpers preşedintele FRT.

La Cupa Europeană vor participa peste 50 de sportivi din 11 ţări. 'Să sperăm că vom avea nu doar o competiţie bine organizată, ci şi rezultate pentru lotul naţional', a menţionat Peter Klosz.

Triatlon pentru copii

Sâmbătă dimineaţa, circa 110 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani au participat la concursurile de triatlon organizate pe malul lacului Ciuperca. 'Cea mai grea probă a fost alergarea, dar am încercat să mă menţin. Cel mai mult la triatlon îmi place înotul, sport pe care-l practic de la vârsta de trei ani', a declarat Rebecca Neagu, câştigătoare a locului I la categoria 12 ani. Ea este fiica a doi foşti sportivi de performanţă care i-au încurajat implicarea în sport. 'Eu şi soţul meu am făcut sport de performanţă şi considerăm că sportul este despre sănătate şi pentru a avea un psihic şi un corp cât mai frumos. Este normal să o sprijinim pentru că e ceea ce-i place', a afirmat Corina Neagu.

La festivitatea de premiere a concursurilor desfăşurate în cadrul Rowmania Delta Triathlon au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi fosta campioană mondială la semimaraton, Elena Fidatov. 'Am văzut copii plini de energie, pasionaţi şi e important să vii, să-i vezi şi să-i apreciezi. Alături de părinţii lor, merită toate felicitările noastre. Este un lucru mare ca părinte să-ţi încurajezi copilul să facă sport. Triatlonul este un sport care te solicită mai mult, pentru că înseamnă înot, ciclism şi alergare', a declarat ministrul Ioana Bran.

De altfel, oficialul guvernamental a dat sâmbătă startul concursului de aquatlon dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani, acesta fiind primul concurs de gen desfăşurat pe lacul Ciuperca. 'Sigur, vom veni şi anul viitor cu aceste concursuri. Dacă în cinci ani am reuşit să clădim o tradiţie cu aceste concursuri, în mod sigur vom continua să o ducem mai departe', a precizat preşedintele FRT, Peter Klosz.

Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle

În premieră anul acesta, Rowmania Delta Triathlon se desfăşoară cu o săptămână înainte de Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle Rowmania, iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Rowmania Delta Triathlon se adresează amatorilor de mişcare în aer liber şi celor care iubesc şi protejează natura. Festivalul face parte din campania Rowmania de promovare a destinaţiilor de ecoturism din Delta Dunării şi a valorilor turismului de bun-simţ, o mişcare ce militează pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii. Concursurile de triatlon sunt organizate de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi Primăria Municipiului Tulcea, cu sprijinul FRT, sub egida Federaţiei Internaţionale de Triatlon şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret - Tulcea, Clubul Sportiv Aqua Vita Delta, Bucharest Sport Club, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi a unor firme private.

Vezi și: Rectificare bugetară. Ministrul Ioana Bran: Nu va afecta activitatea sportivă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel