Roviniete false vândute la suprapreț. CNAIR trage un semnal de alarmă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
CNAIR anunță că a depistat un site web neautorizat care vinde roviniete false la prețuri de trei ori mai mari decât cel normal.

”CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro,

Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie  sau pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorilor achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.

Ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “taxa de serviciu”, se arată în comunicatul de presă al CNAIR.

Vezi și:

Super realizarea lui Grindeanu și Pistol: Achiziționarea de rovinietă online. Îți dai CNP-ul, numărul de telefon dar site-ul nu e securizat. Bulgarii ne fac de râs

Românii care merg la mare în Bulgaria observă că procesul de cumpărare a unei viniete este cu mult mai simplu și mai privat decât la noi.

Cum se procedează la noi

Să începem cu modul în care plătim taxa utilizării drumurilor publice la noi. CNAIR a transmis în 26 iunie 2022 un mail triumfalist în care explică cum poți obține rovinietă.

”Pentru a achiziționa rovinieta prin intermediul site-ului CNAIR aveți nevoie de conexiune la internet pentru a accesa adresa www.cnadnr.ro. Pe prima pagină, central, veți găsi secțiunea ROVINIETA marcată cu culoarea verde”, se arată în comunicatul companiei de drumuri.

Odată ce intri pe CNADNR.RO, o pagină web înghețată parcă în anul 2010, trebuie să mai dai câteva click-uri pe site pentru a fi redirecționat pe EROVINIETA.RO. Da, ați citit bine, nu poți cumpăra rovinietă de pe primul site! În plus, nu se vede nicăieri opțiunea de a schimba limba afișată, așa că le doresc mult noroc străinilor care-și bat capul să ne viziteze țara.

Să zicem că un străin, cu ajutorul traducerii din motorul de căutare, reușește să ajungă pe cel de-al doilea site. Ce-l întâmpină? Ei bine, utilizatorii trebuie să-și creeze cont cu următoarele detalii: email, parolă care să conțină cel puțin o literă mare, o cifră și un semn special, număr de telefon. Din nou, ați citit bine, ca să cumperi vinietă de la noi trebuie să-ți dai tot. La achiziționare trebuie să-ți dai până și CNP-ul și adresa pentru facturare!

Citește mai mult AICI.

Te poate interesa și: 

Guvernul mărește amenda pentru lipsa rovinietei

Guvernul Ciucă a aprobat proiectul de lege în sedința din 26 martie 2022. Urmează ca proiectul legistativ să fie discutat și votat în Parlament. "Prin proiectul de lege se modifica Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, în sensul actualizării cuantumului amenzilor contravenționale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile. Cuantumul amenzilor este stabilit in funcție de tipul autovehiculelor.

Din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă. De precizat este faptul că amenda stabilită prin procesul – verbal de constatare a contravenției poate fi achitată la jumătate din minimul acesteia prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia", a anunțat Guvernul României. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel