Roverul Perseverance a găsit „popcorn” pe Marte / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Roverul Perseverance a găsit „floricele de porumb” pe planeta Marte.

Roverul Perseverance a ajuns în sfârșit în zona „Bright Angel” de pe planeta Marte.Mașinăria a găsit o stâncă cu textură ciudată, diferită de orice a mai văzut până acum. Cercetătorii vom acum ca Perseverance să urce panta pentru a descoperi originea acestei secvențe de roci, potrivit Phys.

După ce a finalizat un sondaj al bolovanilor de la „Mount Washburn”, roverul s-a îndreptat spre nord, parcând chiar în fața unei expuneri de stâncă în culori deschise. Acest lucru a oferit echipei o primă privire de aproape a stâncilor care alcătuiesc expunerea „Bright Angel”. Perseverance s-a oprit pentru a obține imagini, după care a mers spre vest, către un afloriment mai mare și mai accesibil, unde roverul va efectua o explorare detaliată.

Perseverance a ajuns la baza acestui afloriment, iar geologii din echipa de știință au fost uimiți de texturile ciudate ale rocilor găsite acolo. Aceste roci sunt pline cu creste ascuțite.

În plus, unele roci sunt pline de sfere mici, iar oamenii de știință au făcut chiar o glumă, spunând că au o textură asemănătoare „popcornului”. Aceste caracteristici sugerează că apele subterane au curs prin aceste roci. 

În weekend, instrumentul de abraziune va fi folosit pentru a arunca o privire de aproape și pentru a obține informații chimice detaliate folosind instrumentele de pe brațul roverului. Cu aceste date, cercetătorii vor decide dacă vor lua sau nu eșantioane. Odată ce explorarea de la „Bright Angel” va fi finalizată, Perseverance va merge spre sud  prin Neretva Vallis și va explora un sit numit „Serpentine Rapids”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel