Rovana Plumb: Măsurile Guvernului Ponta vizează creșterea nivelului de trai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rovana Plumb, ministrul Muncii și vicepreședinte al PSD, afirmă că amânarea liberalizării prețului la gaze, cumulul pensiei cu salariul sau reducerea TVA sunt măsuri care vizează creșterea nivelului de trai al populației, Guvernul Ponta având o viziune de guvernare centrată pe nevoile cetățenilor.

"Guvernul Ponta are o viziune de guvernare centrată pe nevoile cetățenilor, iar în această logică venim cu măsuri pentru a sprijini fiecare cetățean. De aceea, dăm asigurări că prețurile la gaze și la alimente nu vor crește. În plus, astăzi s-a reparat o altă nedreptate a fostei guvernări PDL, prin adoptarea în Parlament a măsurii prin care se permite cumulul pensiei cu salariul și în cazul angajaților din sistemul public. Astfel, se elimină o discriminare pe piața muncii și se oferă persoanelor în cauză posibilitatea de a-și crește nivelul de trai", susține ministrul Plumb, în cadrul unui comunicat de presă transmis, miercuri, pentru Agerpres.

Ministrul Muncii dă asigurări că tariful gazelor nu va crește în perioada următoare, ca urmare a deciziilor Executivului și Parlamentului, dar și că echipa guvernamentală va acționa pentru creșterea veniturilor populației sau reducerea taxelor.

"Tot astăzi s-a dovedit că măsura reducerii TVA la pâine este una de succes. În primul rând, comparativ cu luna iulie 2013, se observă că în iulie 2014 prețul la pâine este mai mic cu 11,43%. În al doilea rând, a crescut numărul de locuri de muncă din acest domeniu. Nu în ultimul rând, producția și profitul celor în domeniul panificației au crescut. Toate aceste măsuri au rolul de a crește nivelul de trai, principalul obiectiv al Guvernului Ponta. Chiar dacă mai avem lucruri de făcut pentru a atinge acest obiectiv, asigur că vom continua să promovăm politici precum creșterea veniturilor sau reducerea taxelor", precizează ministrul Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel