Rotativă luna mai. Ciolacu îl vrea pe Tudose în Guvern: E un om cu experienţă, a fost şi ministru la Economie, a fost şi prim-ministru
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 16 ian 2023, 22:29
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Ciolacu îl vrea pe Tudose în Guvern.

Marcel Ciolacu a spus că îşi doreşte foarte mult ca Mihai Tudose să intre în Guvern în luna mai când portofoliul de premier va fi preluat de social-democraţi şi va avea loc rotativa la guvernare.

Întrebat la România TV dacă vine în Guvern la rotativă Mihai Tudose, Ciolacu a spus: "Eu îmi doresc foarte mult ca Mihai Tudose să vină în Guvern. (...) Din discuţiile avute cu el, îşi doreşte şi el să vină în Guvern. E un om cu experienţă, a fost şi ministru la Economie, a fost şi prim-ministru".

Ciolacu a afirmat că la rotativă va fi respectat protocolul din coaliţie în privinţa miniştrilor ce vor fi schimbaţi, dacă nu se va găsi o formulă mai bună.

"La rotativă va fi respectat protocolul, dar dacă în interiorul coaliţiei găsim o formulă mai bună, o să venim cu acea formulă. Dacă nu, va fi respectat protocolul. (...) Îţi asumi şi bunele şi relele când ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, raţiunea noastră de oameni politici care ne dorim ca lucrurile să meargă în direcţia corectă, mai ales unde sunt miniştri, de exemplu domnul Boloş la MIPE, din punctul meu de vedere e o greşeală să îl schimbi pe ministrul Boloş în acest moment. Mai sunt cinci luni până la rotativă. Aşteptăm încă trei - patru luni de zile când vom intra în negocierile, eu cred că foarte scurte, de a discuta aceste schimburi de ministere care sunt totuşi într-o zonă foarte limitată. Există o performanţă la Ministerul Justiţiei, am scăpat de MCV. Există această performanţă de ţară", a menţionat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?