Rotativa la guvernare. Ciolacu, precizări privind remanierile: Sunt oameni care nu rezistă la acest ritm
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre rotativa la guvernare.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a vorbit luni, 1 februarie 2023, în Parlamentul României, unde a făcut precizări privitoare la rotativa la guvernare:

„Se va face această rotaţie, între prim-miniştri, în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Cunoaşteţi că preşedintele desemnează. Dacă este oportun să fie mai devreme, este mai devreme, dacă este oportun să fie o săptămână, două, după 25, pentru că trebuie închise anumite jaloane în Parlament sau în Guvern. Fără instrumentul PNRR, fără cererile de plată 2 şi 3, lucrurile se complică. Am intrat într-o stabilitate politică şi trebuie să o păzim”, a spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -     Rocada Puterii, cum vor fi reîmpărţite ministerele. Bogdan Chirieac: Vor face deliciul presei. Nu ne vor lăsa să derapăm

Există posibilitatea unei remanieri

Președintele PSD a mai precizat că se are în vedere și posibilitatea unei remanieri:

„Mai mult ca sigur că va fi şi o remaniere. Va fi în discuţie şi o remaniere, mai mult ca sigur. Este o normalitate, nu înseamnă că cineva… Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal“, a mai precizat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă vor exista schimbări în ministerele deținute de UDMR:

„Momentan plecăm de la o bază, care înseamnă protocolul. Iertaţi-mă, facem politică, politica înseamnă negociere. Important este că am ajuns la nişte principii şi la faptul că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când am tras din căciulă, doi ani de zile a fost un dezastru. Dacă vreţi să ne întoarcem la căciulă, pe mine nu. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ“, spune Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    Rotativa guvernamentală. Dan Motreanu va conduce şi va coordona echipa de tranziţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel