Rotativa guvernamentală. Sorin Grindeanu, situația în care vor avea loc alegeri anticipate: Este aproape o certitudine. Nu văd altă soluţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre posibilitatea de a avea loc alegeri anticipate, în contextul rotativei din luna mai.

"Sigur că se poate ajunge la alegeri anticipate, asta în condiţiile în care nu se întâmplă această rocadă, pentru că eu nu văd alt scenariu democratic de a avea un Parlament care să dea un Guvern legitim. Noi, în acest moment, nu avem niciun fel de semnale sau emoţii că această rocadă şi că protocolul nu vor fi respectate. Eu nu cred că există un responsabil în România, astăzi, cu funcţii de conducere - de la cel mai înalt nivel - care să dorească instabilitatea în România. De aceea, exclud acest scenariu.

Există un protocol care spune ceea ce ştim cu toții că trebuie să fie această rocadă. În momentul în care acel protocol nu este respectat, este aproape o certitudine că ne îndreptăm spre alegeri anticipate. Nu văd altă soluţie, dar vă spun că toate semnalele noastre şi tot ceea ce ştim nu ne dau nici cea mai mică şansă ca acest protocol să nu fie respectat. Dincontră! Aţi văzut că inclusiv preşedintele PNL a declarat şi toţi ceilalţi colegi de coaliție că acel protocol va fi respectat", a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

"Românii nu vor, în acest moment, alegeri anticipate"

"Dacă vreţi părerea mea personală, eu exclud alegerile anticipate, în acest moment, pentru că eu cred că ceea ce face PSD, în acest moment - faptul că lucrează deja la programul de guvernare, la măsurile necesare pentru români - este lucru corect. Şi mai cred că românii nu vor, în acest moment, alegeri anticipate, ci vor măsuri directe către populaţie prin care să creştem nivelul de trai", a mai spus ministrul Transporturilor.

Ce spunea Nicolae Ciucă

"Este o chestiune de responsabilitate a noastră, a tuturor. Aici nu este vorba de Ciucă, de Marcel Ciolacu, nu este vorba nici de PSD, nici de PNL. Aici este vorba de România, este vorba de Guvernul României. Nu putem să ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea ţării. Oamenii ne spun "rămâneţi în stabilitate, nu vă certaţi, ţineţi-ne uniţi!". S-au săturat de scandaluri şi de incertitudine. Am avut un acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început. Tot la fel se va petrece în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce...

Toată lumea vorbeşte de 25 mai. Pe 25 mai este Ziua Înălţării şi Ziua Eroilor. Nu trebuie ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic. Atunci, aşa cum am primit mandatul de la domnul preşedinte, la momentul oportun voi depune mandatul şi vom proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare", a spus Nicolae Ciucă, recent, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă PNL îl va vota pe Marcel Ciolacu prim-ministru, premierul a spus: "Toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliţia, am luat decizia în partid. Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier. PNL va vota Guvernul din care facem parte. Nu este vorba de orgolii aici, nici de Ciucă, nici de Ciolacu. Aici este vorba despre ce facem pentru ţara noastră". 

Vezi și: Ministerul Transporturilor, la PNL, după rotativă, asigură Nicolae  Ciucă. Bogdan Chirieac, lui Sorin Grindeanu: Ne cerem scuze că v-am deranjat

Rotativa se joacă! Ministerul de care fuge PSD: Dacă ni-l asumăm, pierdem o pătură importantă din votanții noștri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel