Rotativa guvernamentală. Csoma Botond, UDMR: Nu ne priveşte pe noi. Nu suntem implicaţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Csoma Botond, deputat UDMR, spune că partidul din care face parte nu este implicat în rotativa guvernamentală, care ar urma să aibă loc la finalul lunii mai. 

"Noi nu suntem parte în rocadă. Parte în rocadă este Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Noi nici nu am semnat acel acord, pentru că nu ne privește pe noi. Toate acestea, funcția de premier și ce provine din această chestiune, schimbarea unor ministere, a fost un acord între PSD și PNL. Dacă se respectă, eu vă spun, eu cred că suntem maturi în România, nu dorim să avem o criză politică, deci dacă se respectă ceea ce s-a prevăzut în acel acord politic, atunci nu va fi nici o problemă și nici din punct de vedere teoretic și nici din punct de vedere practic, UDMR-ul nu va fi implicat în această rocadă", a declarat Csoma Botond la RFI.

Cedează UDMR ministere? 

După ce pe surse a apărut informaţia potrivit căreia liberalii ar vrea Ministerul Dezvoltării, deputatul UDMR a spus că această situaţie este puţin probabilă. 

"Nu are rost să discutăm această chestiune, că nu cred că se impune. Eu cred că miniștrii UDMR-ului și-au făcut treaba la ministerele pe care le conduc, nu cred că are vreo relevanță să discutăm acest aspect.  Eu cred că domnul Cseke Attila este un ministru bun, și-a făcut treaba bine la acel minister. Eu cred că nu există nici un motiv întemeiat care să justifice ca el să plece de la acel minister.

 Eu nu pot să vă spun acum o poziție finală, dar aceasta este poziția UDMR-ului, prima poziție, nu suntem parte în rocadă, iar miniștrii UDMR-ului și-au făcut treaba la ministerele pe care le conduc. Nu există nici un motiv care să justifice vreo schimbare de natură politică la conducerea acestor ministere", a mai arătat deputatul.

PSD vrea să vină cu un nou program de guvernare. Ce spune UDMR 

"Nu știu dacă este chiar necesar un nou program de guvernare. Eu cred că ar trebui să avem anumite ajustări, nu un program nou de guvernare, să avem anumite ajustări. Sigur, fiecare premier are o altă viziune, dar nu cred că ar fi necesar să avem un nou program de guvernare", a concluzionat Csoma Botond.

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze, conform protocolului alianţei de guvernare, pe 25 mai 2023, iar în locul său preşedintele Klaus Iohannis ar urma să desemneze un premier din partea PSD, cel mai probabil pe Marcel Ciolacu. De asemenea, liberalii şi social-democraţii ar urma să facă schimb de ministere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel