Rotație premieri. Florin Cîțu, declarația zilei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu a susținut, luni, o declarație de presă în cadrul căreia s-a abordat și subiectul cu referire la rotația premierilor.

Întrebat dacă este de acord cu rotația premierilor, președintele PNL a răspuns astfel: „Eu am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluție, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu.”

„Eu sper că vom avea Guvern foarte rapid”, a mai spus Florin Cîțu.

În altă ordine de idei, premierul interimar Florin Cîțu a spus că o măsură precum cea adoptată în Austria, carantină pentru persoanele nevaccinate, nu este luată în calcul în România. „Deocamdată, mergem cu certificatul verde, dar românii trebuie să știe că în Europa măsurile sunt mult mai drastice (...) În acest moment, promovăm măsura certificatului verde”, a subliniat Florin Cîțu.

 

Discuțiile dintre PNL, PSD și UDMR se reiau luni

Liberalii, social-democraţii şi reprezentanţii UDMR reiau, luni, de la ora 13.00, discuţiile pe domeniile din programul de guvernare unde nu s-a ajuns la un acord.

Sorin Grindeanu, întrebat dacă vom avea Guvern săptămâna aceasta: E cea mai grea întrebare

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, că nu ştie dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, precizând că mai sunt câteva domenii în care nu s-au încheiat negocierile. 

„Este absolut necesar ca, în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a spus deputatul, arătând că PSD consideră esenţială această bucată din programul de guvernare. 

Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a răspuns astfel: „Este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”. În plus, el a afirmat că nu ştie să existe vreo întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Bilanț provizoriu COVID-19. Numărul deceselor scade sub 200

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 2.136 de cazuri noi de COVID-19 și 195 de decese, potrivit anunțului de luni al CNCCI.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.136 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 195 decese dintre care 16 anterioare.

Buletinul informativ va fi detaliat de la ora 13.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel