Roșii marinate cu miere: o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Roșii marinate cu miere - o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi. Sursa - Pexels
Roșii marinate cu miere - o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi. Sursa - Pexels
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante. 

Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.

Ingrediente:


roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței, 
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.

 


Preparare rețetei

 

 

Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.

Tort de ciocolată, un desert pe care toata lumea îl adoră. Doar amestecă ingredientele și rețeta e gata

Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.

Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.

 

 

Castraveți murați pentru iarnă: cu această rețetă super simplă vor fi suculenți și crocanți  

 

Este foarte simplu să pui la murat castraveți delicioși pentru iarnă.

Castraveții murați trebuie să fie crocanți și suculenți. Unul dintre trucurile secrete în pregătirea castraveților murați este să-i țineți câteva ore în apă rece. În plus, este bine să alegeți legumele tinere de dimensiuni mici.

Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat

Castraveții pregătiți după această rețetă sunt crocanți și suculenți. 

 

Ingrediente pentru un borcan de un litru:

 

500 grame castraveți,

1 cățel de usturoi,

10 boabe de piper negru,

1 frunză de dafin,

1 lingură de sare,

2 linguri de zahăr,

4 linguri de oțet de 9%.

 

Metoda de pregătire

 

Înmuiați castraveții timp de 3 ore în apă rece. După aceea, spălați-i, tăiați-le ambele capete, astfel încât marinată să pătrundă mai ușor. Sterilizați borcanul.

Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani

Puneți pe fundul borcanului frunza de dafin, boabele de piper și ceapa tăiată inele. Apoi urmează  castraveții. Adăugați sarea și zahărul. Turnați apă clocotită peste castraveți și 4 linguri de oțet. Borcanul se lasă 5 minute până când castraveții își schimba culoarea.

Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă

Închideți borcanul cu un capac, apoi întoarceți-l cu fundul în sus, acoperit cu o pătură, toată noaptea. Dimineața, borcanul cu castraveți de pune în cămară. La iarnă veți pune pe masă niște castraveți delicioși, suculenți și foarte crocanți. Poftă bună!

Cum să eliminați amărăciunea din castraveți: iată trei metode eficiente 

Se întâmplă, uneori, să cumpărăm, castraveți amari. Legumele au un gust neplăcut și nu pot fi consumate.

Castraveții își datorează amărăciunea unei substanțe numite cucurbitacina. În mod normal, această substanță se află în frunze, tulpini și rădăcini și foarte puțin în legume.

Totuși, situațiile stresante, de exemplu, lipsa irigării sau irigarea cu apă rece, scăderea temperaturii sau abundența luminii solare, duc la o producție crescută de cucurbitacină. Din acest motiv, coaja și pulpa castraveților capătă un gust amar.


Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților 

Puteți elimina sau reduce semnificativ amărăciunea din castraveți într-unul dintre următoarele moduri.

1. Tăiați capătul castraveților, unde a fost codiță. Frecați cu un cuțit castravetele,  acolo unde a fost tăiat până când începe să iasă o spumă albă. Excesul de cucurbitacină este extras împreună cu spuma. În acest caz, nu este necesară nicio prelucrare suplimentară. Spălați bine castravetele și tăiați-l într-o salată.

Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat

 2.  Se spală legumele și se taie capetele. Dacă există un gust amar, tăiați castraveții în felii (nu este nevoie să-i curățați de coajă). Așezați feliile într-un vas curat și stropiți-le cu sare. Lăsați castraveții tăiați felii sub acest strat de sare circa 40 de minute, astfel încât legumele să elibereze suc. Împreună cu sucul din legume, va ieși și amărăciunea. Înainte de a adăuga castraveții în salată, nu uitați să-i clătiți în multă apă.  În caz contrar, salata ta fi foarte sărată.

3. Pentru a elimina amărăciunea din castraveți, trebuie doar să-i țineți în apă rece circa 10 ore. Apoi curățați-i de coajă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel