Roscosmos a concediat aproape fiecare al zecelea angajat în ultimii 3 ani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Roscosmos a concediat aproape fiecare al zecelea angajat în ultimii 3 ani / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Roscosmos a concediat aproape fiecare al zecelea angajat în ultimii 3 ani / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Roscosmos a concediat aproape fiecare al zecelea angajat în ultimii 3 ani.

Roscosmos a concediat 8,8% din angajați în ultimii trei ani. Majoritatea reducerilor de personal se datorează pensionării, a declarat Maxim Ovchinnikov, director general adjunct al corporației de stat pentru economie și finanțe.

„Datorită introducerii noilor tehnologii, procesul de optimizare a activităților întreprinderilor aparținând corporației de stat continuă. Optimizarea așteptată a industriei pentru 2019-2021 este de 8,8%.”, a spus Ovchinnikov în un interviu cu Vedomosti.

În total, potrivit lui, acum 180 de mii de oameni lucrează în cadrul Roscosmos.

„Principala reducere de personal din ultimii trei ani, inclusiv în perioada pandemiei, s-a produs din cauze naturale – pensionarea și concedierea de bunăvoie în legătură cu trecerea la un nou loc de muncă”, a explicat el.

De ce au fost concediați angajații

După cum a menționat Ovchinnikov, mai mult de 80% din reducerea numărului de angajați a căzut pe „personalul general și un grup neindustrial: angajații departamentelor care nu sunt implicate în activitățile de producție ale întreprinderii - servicii de întreținere și asistență”.

„Acest lucru se datorează optimizării proceselor de producție, transferului unor funcții către externalizare, precum și vânzării de active non-core”, a spus el.

Anterior, Ovchinnikov a vorbit despre procesul activ de optimizare în cadrul unui interviu pentru Interfax. "În ciuda complexității unor astfel de probleme din punct de vedere moral, trebuie să fim rentabili. Prin urmare, lucrăm pentru a reduce numărul de personal.", a spus Ovchinnikov.

"Nu este un secret pentru nimeni că multe industrii din Rusia, inclusiv cea a explorării spațiului, sunt supradimensionate. În timp, apar noi tehnologii, mașini, intensitatea muncii scade. Și devine pur și simplu irațional să ai un număr atât de mare de angajați", a adăugat el.

Potrivit acestuia, Centrul Progres din Samara și-a redus cu aproximativ 20% din personal în trei ani. În noiembrie 2020, șeful Roscosmos a anunțat o reducere a aparatului corporației de stat și reduceri de salarii pentru manageri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel