Sorin Roșca Stănescu, urmărit penal de Parchetul General
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sorin rosca stanescu - Copy
sorin rosca stanescu - Copy

Senatorul independent Sorin Roșca Stănescu este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în urma sesizărilor făcute în octombrie de Agenția Națională de Integritate pe numele fostului liberal. Inspectorii îl acuză pe Roșca Stănescu de incompatibilitate și fals în declarații, după ce parlamentarul ar fi fost simultan senator și administrator și, de asemenea, pentru că nu a menționat în declarația de avere conturile deținute de copiii săi minori în Elveția.

ANI a constatat că SRS a fost în incompatibilitate în perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 când a deţinut concomitent funcţia de senator şi calitatea de administrator al companiei Aero Marina Club.

”Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deţinut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L”, se arată într-un comunicat al ANI.

ANI susţine că SRS nu a menţionat în declaraţia de avere 63.000 euro şi peste 177.000 franci elveţieni, bani depuşi în conturile copiilor săi. Inspectorii de integritate au sesizat în acest caz şi Oficiul Naţional pentru Spălarea Banilor.

Potrivit ANI, SRS ”nu a trecut în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât şi în afara acestuia”.

Cum se apără senatorul în fața acuzațiilor se spălare de bani și incompatibilitate

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Roșca Stănescu respingea, în 15 octombrie, ziua eliberăririi comunicatului de căre ANI, toate acuzațiile.

”Am făcut o declarație, un comunicat în urmă cu cu câteva ore. În cursul dimineții, mai mulți jurnaliști mi-au spus pe surse că au aflat de la ANI că la ora 16:00 va fi difuzat un comunicat. Eu nu am primit nimic de la ANI în acest sens. Acum în urmă cu câteva luni mi-au cerut câteva lămuriri în legătură cu mai multe chestiuni, inclusiv conturile copiilor. Acum se vede foarte clar cum lucrează ANI. Pe surse. Pe pielea mea observ ce înseamnă lipsa lor de profesionalism.

(…) În fapt, cei doi copii minori au primit ca drept de moștenire în urma decesului fratelui lor major sume de bani. Autoritatea tutelară a stabilit să facă din ele depozite bancare de care nu se poate atinge nimeni până la majoratul lor”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

El a confirmat că există conturi ale copiilor săi, dar a precizat că acestea sunt trecute în declarația de avere.

Liberalul a spus că a devenit o țintă a Agenției pentru că a reclamat abuzuri ale instituției la adresa politicienilor și pentru că a propus amendamente cu privire la modificarea legii ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel