Ronaldo și-a luat o bijuterie pe roți de aproape 10 milioane de euro - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
În plină pandemie de Covid-19, Cristiano Ronaldo și-a comandat o mașină de aproape 10 milioane de euro, despre care constructorul spune ”care îți taie respirația”.

Cristiano Ronaldo, aflat în izolare în vila sa din Marbella, ar fi cheltuit 9,5 milioane de euro pentru o mașină, ediție limitată, Bugatti.

Doar 10 exemplare există în lume de Bugatti Centodieci, bolidul de lux dorit de Ronaldo, conform celor de la thesupercarblog.com. Aceasta nu este singura mașină de la același producător, vedeta celor de la Juventus fiind deja a două modele Bugatti: Chiron și Veyron Grand Sport Vitesse.

De trei ori mai scump

Bazat pe Chiron, echipa de design Bugatti din jurul lui Achim Anscheidt a desenat un corp complet nou care stăpânește linia fină dintre retro și modern. Centodieci a fost dezvăluit pe plaja Pebble Beach, anul trecut.  Designul este un omagiue EB110 ce prezintă elemente de design inspirate de supermașina anilor '90. Are un capăt frontal mai plat, cu faruri subțiri, o grilă mai mică în potcoavă și un parbriz panoramic. Desnul cu lumină al cozii orizontale și cele cinci orificii circulare din lateral sunt o referință clară la EB110 SS.

Mai important, Centodieci este cu 20 kg mai ușor și are un motor mai puternic decât Chiron-ul obișnuit. Motorul său de 8,0 litri, W16, produce 1600 CP. Potrivit Bugatti, Centodieci va face 0-60 mph în 2,4 secunde și are o viteză maximă de 236 mph. Potrivit site-ului oficial Bugatti, Centodieci este o bijuterie care "îți taie respirația". "Cele zece mașini ediție limitată se remarcă prin eleganța lor perfectă și frumusețea ca o sculptură, făcând Centodieci o adevărată operă de artă"

Fiecare Centodieci costă 9,5 milioane de euro - de peste trei ori mai mult decât un Bugatti Chiron normal.

Sursa foto: bugatti.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel