Ronaldo Deaconu, supărat că nu a fost convocat la naţionala României: Sunt invizibil. Nu mi-au dat un telefon, nu au venit o dată la meci
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ronaldo Deaconu
Facebook Ronaldo Deaconu
Edi Iordănescu a anunţat lista jucătorilor convocaţi la naţionala României, iar Ronaldo Deaconu a fost din nou omis. Fotbalistul a răbufnit acum. 

”M-a sunat cineva din România și mi-a zis 'Băi, Rony, tu ești invizibil pentru toată lumea, mă... Uite ce a zis Hagi'. Și mi-a dat articolul. Îmi dau seama că este o luptă între titani, sunt polemici la nivel înalt în fotbal, dar cum să fie Ghiță singurul român care joacă titular în Polonia? Eu nu exist?

Eu înțeleg să stau cuminte în banca mea, să fiu modest și să-mi aștept rândul, dar când aud că până și pentru 'Rege', care m-a dorit foarte tare cu un an în urmă, sunt invizibil... Mie și acum îmi pare rău că am ales milioanele din China în detrimentul Farului, pentru că e cea mai mare greșeală a mea în fotbal, iar în România m-aș întoarce doar la Farul, pentru că acolo este fotbal adevărat, ofensiv.

Scuzați-mi lipsa de modestie, dar să mă mai prezint și eu dacă n-are cine să o facă. Adică, dacă n-am agent puternic, club puternic, interese puternice.... Nu e doar Ghiță titular în Polonia. Eu sunt jucător de bază al echipei de 20 de meciuri în Polonia, campionat puternic, imediat sub cele cinci de top ale Europei, am reușite, sunt titular meci de meci. 

"Sunt invizibil. Nu au venit la niciun meci, nu au dat un telefon"

Încă din iarnă, echipe mari din Polonia s-au interesat de mine. În ultimele trei sezoane, am jucat titular, adică 60 de meciuri la Gaz Metan, toate meciurile în China și 20 de meciuri în prima ligă a Poloniei, 90 de meciuri în total jucate titular, 45 de goluri sau pase de gol. Concret, statistica nu minte.

Un gol sau o pasă de gol la două meciuri jucate și sunt invizibil pentru staff-ul selecționerului. Nu mi-au dat un telefon, nu au venit o dată la un meci. Păi domnul Edi, cu respect, aveți aici stațiune montană frumoasă, meciuri tari, stadioane pline.

Știu... Mă autopropun, păi ce să fac dacă sunt invizibil? L-am copiat și eu pe Dobre, care, după ce a făcut zgomot, a fost convocat. Jucător bun, eu îi urez succes. Zic ca exemplu. 

Cum vine treaba asta, că nu mai înțeleg nimic din fotbalul ăsta. Un Iordănescu (n.r. Vali Iordănescu), dar președinte de club, mă apreciază foarte mult, că-mi spune mereu asta, iar la Gaz Metan spunea că sunt talismanul lui, iar alt Iordănescu, dar antrenor, nici nu mă vede? Nici un telefon? O speranță sau o amăgire, ceva...

Doar Ghiță joacă titular în Polonia? Chiar așa? Eu știu că dacă n-am un agent puternic sau un club puternic în România e imposibil.... Nu-i nimic, voi da în următorul an 20 de goluri, voi merge la o echipă ofensivă ca să pot face asta, să văd atunci dacă sunt tot invizibil. 

Dacă eu, cu cifrele mele din ultimele trei sezoane, repet, 90 de meciuri titular, 45 de goluri sau pase de gol, nu am meritat o șansă, o convocare, un telefon că sunt și eu pe orbită acolo, că exist... La națională, tot cu liga a doua ca la Tokyo. N-am cuvinte.

Probabil că singura șansă să îmbrac, la un moment dat, tricoul tricolor va fi să găsesc eu un moldovean în arborele genealogic și să merg să joc pentru țara soră Moldova, că asta e, oricum îmi plac moldovencele. Bine, asta cu Moldova e satiră, marea mea dorință în fotbal este să joc pentru România și numai pentru România”, a declarat Ronaldo Deaconu, pentru Digi Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel