Ronaldinho și Romario, show total la Rio de Janeiro, într-un meci de footvolley - Video
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Aphiwat chuangchoem - Pexels
Foto: Aphiwat chuangchoem - Pexels
Legendele fotbalului brazilian Ronaldinho și Romario s-au întors în... nisip și și-au pus din nou... picioarele goale la treabă. 

Deși retrași din fotbal, cei doi s-au distrat la un turneu de footvolley pe plajă, la Rio de Janeiro. Cei doi au uimit mulțimea cu abilitățile lor, în ciuda faptului că vârstele lor însumează 96 de ani, arătând că nu au pierdut nimic din talentul care i-a consacrat ca cei mai buni fotbaliști ai generației lor.

Fosta vedetă a Barcelonei și a lui AC Milan, Ronaldinho, în vârstă de 41 de ani, a făcut show cu unul din trucurile sale favorite - chiar și când juca în iarbă - întorcându-și privirea în altă direcție, decât cea în care a trimis mingea, în încercarea de a-l surprinde pe Romario, aflat în echipa adversă, acum un politician în vârstă de 55 de ani.

La un moment dat, în meciul de volei cu piciorul, care s-a încheiat cu victoria lui Romario și a partenerului său, coechipierul lui Ronaldinho s-a pus în genunchi pe nisip, pentru a-l venera ca pe un erou, după ce fostul atacant l-a servit cu călcâiul, pentru o lovitură câștigătoare, cu o execuție din voleu.

VIDEO: 

Pitoreasca stațiune Barra da Tijuca, situată în apropierea emblematicei plaje Copacabana, din Rio de Janeiro, nu s-a putut însă compara cu închisoarea din Paraguay, unde Ronaldino a jucat footvolley, în luna martie a anului trecut, împotriva deținuților condamnați pentru jaf și crimă.

De două ori câștigător al Balonului de Aur, brazilianul a practicat acest sport pentru a se destinde, în timp ce se afla în arest, în urma scandalului pașapoartelor false, care a dus la arestarea sa.

Ronaldinho, căruia i s-a permis să se întoarcă în Brazilia la sfârșitul lunii august, a anului trecut, a declarat marți că este dornic de o revanșă cu Romario, postând imagini cu unele dintre momentele memorabile din meciul împotriva celebrului său rival.

El a scris pe twitter, alături de o fotografie în care îl îmbrățișează pe Romario la finalul meciului: „A fost o plăcere să particip și este întotdeauna o bucurie și o plăcere enormă să te văd fratele meu. Când mai jucăm din nou?".

Romario, care a postat un clip mai lung, pe Instagram, cu mai multe faze importante din meciul lor, și care s-a încheiat cu momentul în care Ronaldinho s-a grăbit spre partea sa de teren pentru a-l îmbrățișa, a spus: „Un duel legendar, care nu se putea încheia decât cu un moment minunat ca acesta”.

Ulterior, cei doi și-au adus laude unul altuia, Romario numindu-l pe Ronaldinho un "showman", iar Ronaldinho, care la începutul lunii a marcat un hat-trick la un meci de fotbal demonstrativ pe Estadio Reis Pele din Brazilia, l-a descris pe legendarul atacant drept idolul său.

Romario și-a început cariera politică în 2010, când a fost ales deputat din partea Partidului Socialist Brazilian. A fost apoi ales senator, în 2014, înainte de a-și schimba apartenența la un alt partid de stânga, în 2017.

După ce a fost închis anul trecut, Ronaldinho a continuat să se intereseze de muzică.

El a fost fotografiat înconjurat de doamne pe jumătate dezbrăcate în primul său videoclip din 2021, înregistrat pentru un single al grupului de rap brazilian, Tropa do Bruxo.

Footvolley-ul este similar cu voleiul de plajă, dar fără a folosi brațele. Meciurile se joacă cu capul, pieptul, coapsele și picioarele, cu trecerea mingii peste fileu în maximum trei pase.

În mod normal, meciurile se dispută doi contra doi, cu picioarele goale pe nisip, pe un teren de volei pe plajă.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel